Toscaanse hazenpeper
Het vlees van langzaam gegaarde hazenbouten in een saus van tomaat, wortel en bleekselderij maken een Italiaanse hazenpeper. Eten met brede lintpasta: pappardelle. Rest de vraag: wat is de zin van marineren?
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Het vlees van langzaam gegaarde hazenbouten in een saus van tomaat, wortel en bleekselderij maken een Italiaanse hazenpeper. Eten met brede lintpasta: pappardelle. Rest de vraag: wat is de zin van marineren?
Als je boter, suiker, peren en bladerdeeg in huis hebt, is deze smakelijke taart snel gemaakt. Goed voor bij de thee of koffie.
Soep met eekhoorntjesbrood of andere boleten. Als maaltijdsoep of vooraf.
Zoete taart van pompoen met wat sinaasappelschil, kardemom, gember en vanille. Uitstekende afsluiting van een lichte maaltijd.
Zelf een rollade van varkensvlees maken, gevuld met een mengsel van prei en champignons.
Mooi en simpel gerecht met schorseneren, champignons, wat tomatenpuree en dragon. In een uurtje klaar, wat wil je nog meer?
Paté maken is niet moeilijk. Lever, vlees en andere smaakmakers, dat is de essentie. En soms geeneens lever.
Een wat andere en bijzonder lekkere appeltaart. Of beter cake. Met olijfolie in plaats van boter. Uit de keuken van Ottolenghi.
Een stoofpot met lamsvlees, pompoen, pastinaak en zoete aardappel en nog veel meer. Niet erg moeilijk, wel erg lekker. Al met al er wel twee uur voor uit trekken.
Wortel, koolraap en kikkererwten en erg veel ui of sjalotten en knoflook vormen deze gezonde winterpot. Lekker iets anders 'aards' zoals hert.
Îles flottantes zijn drijvende eiwit-eilandjes op een crème anglaise, oftewel, vla. Leuk en niet moeilijk om te maken.
Geen borsjt maar een uiterst smakelijke soep van bieten met een kik van mierikswortel.