Soepje met butternut squash
Een lekkere soep van butternut squash (pompoen) en paprika. Met de ambities van Michelin-sterren.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Een lekkere soep van butternut squash (pompoen) en paprika. Met de ambities van Michelin-sterren.
Een sjiek vegetarisch voorgerecht. Komkommer, avocado, appel zijn de hoofdingredienten. Met wat mierikswortel en een sausje van mangochutney.
Leuk en snel te maken pastagerecht met palmkool (cavolo nero) – of andere bladkool, zoals boerenkool. En daar lekker wat pittige harissa door.
Een paarsrode risotto met radicchio (in Nederland ook wel ten onrechte rode sla genoemd – het is een cichorei, witlof). Een lekkere, wat bittere smaak.
Schijfjes wortel, liefts bospeen, eerst wat gesmoord in roomboter en daarna ingekookt met een glas marsala. Dit is erg lekker!
Mojama is gedroogde tonijnlende. Het komt uit zuidelijk Spanje (Cadiz). Het smaakt goddelijk. U kunt het, met wat olijfolie, als tapa serveren. Of in dit verrukkelijke voorgrecht. (En als u in Spanje komt: grof inslaan, dat spul. Het is zeer goed houdbaar.)
Bijzondere en bijzonder lekkere taart van Guinness (of andere stout*Brits bier) en dadels. Met warme saus en slagroom. Dat moet kunnen, voor een keer.
Aparte salade van licht gebakken radicchio met appel en uitgebakken spek (bacon).
Verse maïs, suikermaïs, koken, in de oven of op de barbeque (bbq). Eigenlijk alleen lekker als ze direct uit de tuin komt.
Soep van suikermais. Moestuiniers gebruiken heel verse mais, anderen diepvriesmais. Voedzame soep die heet of koud (en dan ook wel heet, op andere wijze) kan worden gegeten.
Simpel & lekker. Wat meer te zeggen of schrijven?
Aanrader. Ontzettend lekkere koude komkommersoep met tomaten, komkommer en geklopt ei. Een authentiek Italiaanse soep uit het Slow Food kookboek Groenterecepten van Italiaanse Osteria’s.