Walnootsalsa
Een smakelijke dikke saus gebaseerd op de salsa verde uit de Italiaanse keuken. Een verrukkelijk bijgerecht in combinatie met salades, gegrilde groenten, BBQ-gerechten, door pasta, op crostini (geroosterd brood).
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Een smakelijke dikke saus gebaseerd op de salsa verde uit de Italiaanse keuken. Een verrukkelijk bijgerecht in combinatie met salades, gegrilde groenten, BBQ-gerechten, door pasta, op crostini (geroosterd brood).
Een plantaardige mayonaise gebaseerd op aquafaba (kookvocht van bonen of erwten) en walnootolie. Simpel te maken en ontzettend lekker.
Een witte plantaardige drank van walnoten, die geen walnootmelk mag heten. Je kunt het voor allerlei toepassingen gebruiken waarvoor je anders koemelk zou pakken.
Verrassend smakelijke pasta met een romige saus van knolselderij en gebakken knolselderblokjes en reepjes geroosterde paprika.
Bijzonder smakelijk en ook wel typisch Duits gerecht van Eisbein of Haxe – het bovenstuk van de varkenspoot – met zuurkool
Een bizar en heerlijke risotto met een zachte romige textuur, zonder gebruik van kaas, boter of room. Met een Oosterse touch door miso en tahin.
Hoe verrassend zacht en smakelijk kan bleekselderij wel niet zijn? Maak deze schotel en je merkt het vanzelf.
Een gewone linzensoep, vaak met worst, kennen we allemaal. Deze Turkse variant is exotisch en vegetarisch. En lekker!
Hoe je best pasta kan koken is niet zo moeilijk. Als je het weet. Onlangs stond in The Conversation een artikel over dit onderwerp. Maar de crux ervan was al lang bekend. In Nederland.
Een wel heel bijzonder bij- of tussengerecht. De geroosterde aardperen karamelliseren en dat is bijzonder smakelijk bij de zalm, kappertjes en peterselie.
Een heel bijzondere taart. In het cakebeslag is zuurkool verwerkt. Een recept uit 1962. En het smaakt uitstekend!
Heerlijke quiche of torta van een fikse bos palmkool, een aardappeltje, wat spek en kaas.