Pasta koken – vervolg
Hoe je best pasta kan koken is niet zo moeilijk. Als je het weet. Onlangs stond in The Conversation een artikel over dit onderwerp. Maar de crux ervan was al lang bekend. In Nederland.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Hoe je best pasta kan koken is niet zo moeilijk. Als je het weet. Onlangs stond in The Conversation een artikel over dit onderwerp. Maar de crux ervan was al lang bekend. In Nederland.
Een wel heel bijzonder bij- of tussengerecht. De geroosterde aardperen karamelliseren en dat is bijzonder smakelijk bij de zalm, kappertjes en peterselie.
Een heel bijzondere taart. In het cakebeslag is zuurkool verwerkt. Een recept uit 1962. En het smaakt uitstekend!
Heerlijke quiche of torta van een fikse bos palmkool, een aardappeltje, wat spek en kaas.
Enige tijd voor haar overlijden, gaf Jolande ons dit familierecept. BBGvdF staat erboven: Best Bewaarde Geheim van de Familie. Na jaren aarzelen, publiceren we het nu. Eerbetoon aan Jolande.
Een heel snel en ook zeer smakelijk recept van die o zo lekkere savooiekool, groenekool of groene kool En een romige touch.
Een op het eerste gezicht smakelijk maar complex gerecht van sjalotten en pastinaak, dat uiteindelijk heel makkelijk te maken is.
Gegrilde parten pompoen gemengd met een gekruide pilav met palmkool. Niet te versmaden!
Het is wat de titel zegt, een aardappelpuree, daarop palmkool en daarop een mooie plak lever gegaard in wat balsamico en een klein scheutje room.
Een goddelijk en bovendien nog redelijk snel te maken pastagerecht dat schittert door zijn eenvoud. Palmkool, knof, olijfolie, pasta en wat kaas erover.
Eenvoudig, eigenlijk een gedecomponeerde stamppot boerenkool, op zijn Italiaans. Het stampen ontbrak er aan. Snel gemaakt en lekker.
Een doodsimpel en verrassend smakend visgerecht op een bedje van koolrabi en wortel. Met wat dille. Kan met kabejauw of andere vis.