Spinazie in plakjes
Een paté of terrine die warm, als voorgerecht, wordt gegeten
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Een paté of terrine die warm, als voorgerecht, wordt gegeten
Verrukkelijke, ietwat zoet-hartige warme salade. Weinig woorden aan toe te voegen, anders dan de titel al aangeeft.
Makkelijk te maken en lekker bij paté, worst en kaas.
We hebben van Ignace en (zijn) Marijke een deel van Herman gekocht. Herman was een dexter-koe die geheel op biologische wijze is opgegroeid. Meer dan een jaar oud is Herman in de slachterij aan zijn einde gekomen. Dit is een uitstekend recept.
Vlees. Alleen goed vlees. Ja, we zijn groentengek, maar niet vegetarisch. We, de mensen in de welvarende landen, eten sowieso…
Het maken van 'draadjesvlees' (het ultieme stoofvlees) is een hele kunst. Slow cooking is de aangewezen wijze voor een sappig resultaat.
Een oer-Hollands recept dat niet mag ontbreken. En een Gelderse toevoeging (want Gelderland is geen Holland).
In principe met eekhoorntjesbrood. Fungi porcini, op zijn Italiaans. Maar allerlei andere boleten zijn ook goed (berkenboleet, kastanjeboleet). Erg lekker.
De Arabische rijst dat een meelproduct is.
Tadziki, tzaziki, cacik. Komkommer met yoghurt, knoflook en wat kruiden. Dille of munt? Grieks of Turks. Twee recepten uit gerenommeerde kookboeken.
De bereidingswijze ontbreekt, maar laat dit recept dan een bron van inspiratie zijn.
Snel, makkelijk, vegetarisch en gezond.