Tarte fine aux pommes
Met recht een verfijnde appeltaart.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Met recht een verfijnde appeltaart.
Volgens mij is dit een vergeten visgerecht. Een oubollig imago, waarschijnlijk. Maar het was gewoon zmikkelen & zmullen.
Een goddelijk gerecht van gedroogd eekhoorntjesbrood, tonijn, pancetta en zoete tomaten.
Lees meer over de paddestoelen in het bos en het zelf kweken van oesterzwammen en shiitakes.
Tagliatelle met een lobbige tomatensaus met gemende paddenstoelen, sjalotje, peterselie en basilicum. Snel, simpel en verdraaid lekker.
Net als 'kruidige pompoen uit de oven' maar dan iets anders: een butternut squash en wat andere kruiderij.
Een paté of terrine die warm, als voorgerecht, wordt gegeten
Verrukkelijke, ietwat zoet-hartige warme salade. Weinig woorden aan toe te voegen, anders dan de titel al aangeeft.
Makkelijk te maken en lekker bij paté, worst en kaas.
We hebben van Ignace en (zijn) Marijke een deel van Herman gekocht. Herman was een dexter-koe die geheel op biologische wijze is opgegroeid. Meer dan een jaar oud is Herman in de slachterij aan zijn einde gekomen. Dit is een uitstekend recept.
Vlees. Alleen goed vlees. Ja, we zijn groentengek, maar niet vegetarisch. We, de mensen in de welvarende landen, eten sowieso…
Het maken van 'draadjesvlees' (het ultieme stoofvlees) is een hele kunst. Slow cooking is de aangewezen wijze voor een sappig resultaat.