Komkommersalade met pompoenpitten en kaas
Uitstekend smakende komkommersalade met een zoetzure dressing met daarover Parmezaanse kaas en gepofte pompoenpitten.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Uitstekend smakende komkommersalade met een zoetzure dressing met daarover Parmezaanse kaas en gepofte pompoenpitten.
Subliem koud gerechtje van tot tagilatelle gesneden komkommer en saus van tomaten.
Precies wat de naam zegt: penne (pasta) met rucola en tomaat. En wat basilicumblad erdoor en Parmezaanse kaas ervover. Eenvoudig, lekker, Italiaans.
Basic food. Lekker.
Een erg lekkere quiche met veel rucola. Goed om het overschot dat anders in bloei zal gaan, weg te werken.
Raket of raketsla is de Nederlandse naam voor het Italiaanse rucola. Simpele sla met goede olijfolie en wat grof zeezout.
Rucola, pijnboompitten, geitenkaas zijn de basisingrediënten voor deze pesto.
en ook met kaneel, kruidnagelen, ui en ciderazijn.
Van een compote kan je ook jam maken.
Een dessert. Een mousse. Ruim vantevoren maken.
Stukje rabarber in deeg met daarover stijfgeklopt eiwit maken een verdraaid lekkere rabarbertaart.