Bonensoep met knoflook en peterselie
Zeer smakelijke Italiaanse soep met borlottobonen – oftewel: kievitsbonen.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar niet alleen groenten.
Zeer smakelijke Italiaanse soep met borlottobonen – oftewel: kievitsbonen.
Een salade waarvan ongetwijfeld veel varianten bestaan. Dit is er een van. Met tomaten, olijven, peterselie en evt. tonijn.
Aardperen, peterselie, boter en wat maizena. Zo maak je snel een lekker gerechtje. En met tammekastanjes, kastanjechampignons erbij nog lekkerder.
Een salade van groenlof.
Groenlof (ook wel: suikerij) met spekjes, ui en kaas maken een winterstamppotje met een heerlijk bittertje – een vergeten smaak. Mag ook al in september, hoor.
Een stevige puree van aardpeer en aardappel met wat knoflook. Goed bij wild of lever.
Simpel en smakelijk. Een uitstekend bijgerecht.
Een heerlijke soep, die uit de keuken van Gordon Ramsey zou komen.
Een eenvoudig recept uit 1931.
Nu eens zonder aardappel, appel en ei.
Blokjes knollen,bollen, wortels geroosterd in de oven is niet te versmaden. Vooral goed om resten te verwerken. Maar o zo lekker.
Wintergroenten; verrassend voor bij een kerstdiner, maar waarom niet gewoon doordeweeks. Makkelijk te maken.