Recepten
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Lasagne
Een heerlijke vegetarische lasagne. Is niet snel klaar.
Puree van pepers en knoflook
Een soort sambal.
Gebakken aardperen met spekjes
Een eigen recept dat snel klaar is.
Gebakken aardperen
Een klassiek Italiaans gerecht: aardperen in schijven met wat knoflook en peterselie.
Topinambour met champignons of cantharellen
Een mooi herfstgerecht van aardperen en paddestoelen; ook in 1930 wisten ze al wat lekker is.
Topinambour met kaas
Een lekkere schotel van een recept uit 1931. Aardpeer, selderij, wortel, ui en kaas. En evt. prei.
Topinambour in saus
Een recept uit de eerste helft van de vorige eeuw. In een papje van melk en bloem.
Haringsalade 2
Bij nader inzien 'eigenlijk verdomd lekker'
Gesmoorde spitskool
Kort geroerbakte spitskool met karwij en komijn, een lekker beetgaar groentegerecht.
Roergebakken spitskool met kokos
Een o zo smakelijk en betrekkelijk snel en eenvoudig te maken Aziatische spitskoolbereiding. Met witte vis of grote garnalen.
Spitskool met zeekraal
Met champignons en paprika. Serveren met bijv. kabeljauw en rijst.