Spitskoolstamppot

bron: Internet
1 kg spitskool, in smalle repen; 1 kg aardappelen, geschild en in vieren; 2 stevige zoetzure appels, geschild en in stukjes gesneden; 1 eetl kruidenbouillonpoeder; 200 gr ontbijtspekjes; 1 dl melk ; zout & peper; 4 eetl. fijngeknipte bieslook; 1 eetl. mosterd; 1 rookworst

Breng in een ruime pan een laagje water met de spitskool, aardappelen, appel en de bouillonpoeder aan de kook. Laat het op laag vuur en het deksel op de pan ca. 25 minuten zachtjes koken. Bak onderwijl de spek uit, in droge koekenpan op laag vuur. Stamp de kool en aardappelen, etc. fijn, verwarm de melk en roer deze met de mosterd door de stamppot. Doe de spek en het bieslook erbij. Breng op smaak met peper en zout.

Nog niet gemaakt

OPMERKINGEN
In een ovenschaal doen, kaas erover en even onder de grill.

Een reactie plaatsen

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.