Bacalhau à Alantejana
Een ovenschotel met stokvis, paprika, aardappel en olijven, bestrooid met wat peterselie. Heel erg Portugees.
Een ovenschotel met stokvis, paprika, aardappel en olijven, bestrooid met wat peterselie. Heel erg Portugees.
Dit is een gerecht dat veel beter smaakt dan het ruikt. Bottarga is geperst en gedroogd kuit, van harder en mindere kwaliteit van tonijn. Het wordt wel in Nederland geproduceerd, maar het is echt Italiaans. Een snel en makkelijk recept, als je bottarga hebt.
Betrekkelijk simpel te maken en uiterst smakelijke ovenschaal met witte vis, zoete aardappel en wij deden er ook nog zapallo in: een zomerpompoen. Maar het kruidenmengsel bepaalt het uiteindelijk.
Mooi zoetzuur gerecht waarin de yacon verrukkelijk tot zijn recht komt. Niet dat iemand in China dit al zou hebben gedaan, denken we. Maar misschien wel Chinezen in Peru of Ecuador of Bolivia.
Makreel op gegrilde courgetteplakken en dat met flink wat zuringpesto. Een uitstekend gerecht, zonder pasta, rijst of aardappels.
Het ziet er moeilijker uit dan het is, dit zeer smakelijke gerecht van snijbiet. En erop een mooi stuk vis dat met een mengsel van koriander en komijn is gekruid.
Eenvoudige doch zeer smakelijke risotto met blokjes aardpeer en Hollandse garnalen.
Op de huid gebakken kabeljauwfilet op zacht gesmoorde, kruidige zuurkool waaromheen druiven zijn gedrapeerd. Een goddelijk gerecht.
Eenvoudige en smakelijke salade van boter- of reuzebonen, rode ui, olijfolie en makreel.
Uitstekende risotto, helemaal in het seizoen met daslook en zeevruchten. En saffraan!
Op basis van het onvolprezen en enig echte kookboek Smaakvrienden, deze lauwwarme salade van spruitjes met rijst, gerookte makreel en wat peterselie. Niet te versmaden.