Fideua met fruit de mer
Hoe Spaans wil je het hebben. Fideua is een Spaanse vermicelli die in paella wordt gebruikt in plaats van rijst. Deze schotel is met vis, schaal en schelpdieren en zeer smakelijk, al zeggen we het zelf.
Hoe Spaans wil je het hebben. Fideua is een Spaanse vermicelli die in paella wordt gebruikt in plaats van rijst. Deze schotel is met vis, schaal en schelpdieren en zeer smakelijk, al zeggen we het zelf.
Dit schorsenerentaarje met zeevruchten (garnalen, mosselen)en zwarte olijven, is wel een zeer verrassende smakelijke combinatie.
Een eenvoudig en snel te maken pasta met gebakken blokjes aubergine en stevige vis (zwaardvis), ook in blokjes (of fruit de mer)
Uitstekende risotto, helemaal in het seizoen met daslook en zeevruchten. En saffraan!
Makkelijke, stevige en lekkere witte bonensoep met Hollandse garnalen. Ook wel bijzonder, want dit recept blijkt op het Internet vrij uniek.
Van grote olijfkomkommers (caigua's) is ook een uitstekende saus te maken. In ons geval met grote garnalen op couscous.
Een verrukkelijke riscotto met verse suikermäis, garnalen en koriander. Wat moeten we nog meer zeggen?
Simpel en verrukkelijk: bij coquilles komt het erop neer dat ze niet te gaar mogen zijn. De kern moet net nog iets glazigs hebben.
Licht pittige curry, rijk aan groenten (pompoen, wortel, snijbiet, ui) en vis, wat wil een mens nog meer? Zou het Thais zijn?
Het doppen van de kapucijners duurt even, maar daarna is het genieten. Gestoofd met sla en – in ons geval – een paar grote garnalen erop.
Snel recept met borlottibonen (kievitsbonen) en grote garnalen. Heerlijk. Als bijgerecht maar, waarom niet als hoofdgerecht?
D titel zegt het al: spitskool met venkelzaad en gamba's. En nog wat ui en misschien wat witvis. Snel en bijzonder smakelijk.