Zwarte bonen chili met aroniabessen
30 juli 2019Vorige week weer deze geweldige bessen geoogst. De vogels weten wanneer ze rijp zijn, dus in de Eetbare … Lees meer
30 juli 2019Vorige week weer deze geweldige bessen geoogst. De vogels weten wanneer ze rijp zijn, dus in de Eetbare … Lees meer
Een ovenschotel met erin wat de titel zegt: spinazie (of snijbiet), courgette en gehakt. Uiterst smakelijk, geen pasta of wat dan ook, dus goed voor hen die ‘low carb’ wensen.
Gebakken plakken schapenlever met een kruidige tomaten-uiensaus en een lepel zure room.
Golabki is een traditioneel Pools gerecht. Koolbladeren worden gevuld met een mengsel van gehakt en gort. Juist gekruid, met voldoende knoflook, is dit een zeer smakelijk gerecht.
Verrassend lekker recept en dat zonder ui en zonder knoflook. Maar wel met pastinaak, snijbiet, worstvlees en lekker wat Parmezaanse kaas.
Een robuust recept voor lams- of schapenlever. Met spekjes en rozemarijn of tijm. Smaakt uitstekend en lekker bij een pastinaakstamppot.
Uitmuntende gelaagde schotel met onder en boven gehakt en in het midden een laag spinazie of snijbiet met mozzarella. Heerlijk.
Simpel en uitermate smakelijk gerecht van pasta met de wat bittere radicchio (roodlof) en worstvlees. Jummie.
Zeer eenvoudig te maken maar o zo smakelijk wokgerecht van dunne reepjes varkensvlees met wat prei. Mjam, mjam.
Uitmuntend gehaktbrood van varkensgehakt en dat mediterraan gekruid. Gevuld met kappertjes en wat kaas. Overdekt met rauwe ham en kaas.
Snel te maken: spitskool, gehakt en rijst. Plus wat kruiden. Was al het snelle eten maar zo lekker.
Uitstekend smakende ovenschotel met in plakken gesneden koolrabi en rauwe ham en ietwat oudere kaas. Niet moeilijk te maken, wel makkelijk te eten.