Opblaasbaar vakantielicht

Eerder berichtten we over de Waka Waka-lamp. Sinds kort is er ook de LuminAid, een opblaasbare lamp op zonne-energie. Goed voor u en goed voor hen die licht hard nodig hebben.

Opblaasbaar vakantielicht - LuminAid opgevouwen

Voordat we over allerlei goede bedoelingen gaan praten – dat is altijd mooi – gewoon praktisch: een mooie lamp om er op vakantie bij te hebben. Geen gerommel meer met elektrische lampen of benzinelampen met gloeikousjes die altijd weer stuk blijken te gaan. Nee. Simpel. Een compacte maar grote lamp die altijd licht geeft. In tent, camper, maakt niet uit. Ja, zelfs op uw hotelkamer, want wie weet valt het licht uit….
Het ding kost € 20,–. Direct bestellen? Kijk eens hier bij Bureau Cambium.


De praktijktest

Opblaasbaar vakantielicht [2]

Opblaasbaar vakantielicht [5]


The proof of the pudding is in the eating, zo luidt het Engelse gezegde. Wij zijn al zo’n beetje halve boertjes, dus we leven ook zo: in de keuken. Alle lampen uit. We legden de LuminAid op de hanglamp boven de eettafel. En wat blijkt: de krant is goed leesbaar. LuminAid is geslaagd.
 

Opblaasbaar vakantielicht - LuminAid opgeblazenDe enigszins vergelijkbare Waka Waka-lamp is ontstaan vanuit de gedachte om arme, huishoudens in ontwikkelingslanden een alternatief te bieden voor de kerosinelampen met hun giftige dampen. LuminAid is ontstaan vanuit de gedachte dat er na een natuurramp ook behoefte aan licht is.
Beide lampen zijn heel goed bruikbaar in het “rijke” Westen en op vakantie.

Tijdens een reis door Japan, in maart 2011, werden de studentes Anna Stork and Andrea Sreshta deelgenoot van een aardbeving. Daar ervaarden ze het gebrek aan licht, juist als hulp zo nodig is. LuminAid werd geboren.


Geef licht, krijg licht

Opblaasbaar vakantielicht [1]De overeenkomst met het beleid van Waka Waka is groter. Als u één LuminAid koopt, gaat ook één LuminAid naar een zogenaamd Give Light Project. De lampen worden door een goededoelenorganisatie (NGO), partner van LuminAid, verspreid.


Zo werkt hetOpblaasbaar vakantielicht - zo werkt het

  1. Vijf uren in de zon opladen, geeft acht uur licht. De batterij blijft circa vier maanden geladen.
  2. Het lichtkussen verspreid het licht, maakt het breed en diffuus. Blaas het op als elk ander opblaasding of -speelgoed.
  3. De lamp kent drie standen: uit, licht, helder licht.
  4. Waterbestendig. En ja, de lamp kan dus drijven.
 

Nu overtuigd? Bestellen? Klik hier.

Plaats een reactie