Velouté froid de courgette au Parmesan
Een heerlijk frisse zomerse soep waar je meteen flink wat courgette en basilicum in kan verwerken. Koud serveren!
Een heerlijk frisse zomerse soep waar je meteen flink wat courgette en basilicum in kan verwerken. Koud serveren!
De mens mag zich dan wel verheven voelen boven de dieren, maar wat geeft ons het recht om respectloos met ze om te gaan. Ook dieren hebben recht op een waardig bestaan. Dit boek van Marjolein de Rooij is een bijzonder manifest dat pleit voor een vakbond voor dieren. En, zeg nu zelf, waarom niet?
Een bijzonder smakelijke pasta met geroosterde blokjes courgette die bijna verdrinkt in een lobbige saus met mozzarella. Lekker na een dag vol arbeid.
Het bestaan van onze aardkloot wordt ingedeeld in geologische tijdperken. We leven nu nog in het holoceen, maar wetenschappers waren van mening dat het tijd is om een nieuw tijdperk te benoemen: het antropoceen. En dat begint met de waterstofbom.
Het ziet er naar uit dat juli een aangename zomermaand wordt met niet te hoge temperaturen en af en toe een zomerse bui. Dat zou mooi zijn voor de moestuin. Alles boven de 25 graden is te warm. Op zulke dagen werken we ‘s ochtends vroeg in de tuin.
Vakantie is wandelen, sporten, zwemmen, luieren, lekker eten en….. fijne boeken lezen. Vakantieboeken, ze bestaan echt. En we zijn zo vrij een paar tips te geven voor wie nog een fijn (lees)boek wil meenemen.
Aan het toelaten van gentech op voedselgewassen kleven heel wat nadelen. Eens toegestaan, is er geen weg meer terug. We hebben alle aspecten op een rijtje gezet. Een lang verhaal. Dat wel.
Zondag 25 juni 2023 was ons eigen Sint Jan Tuinevenement. Meestal speelt het weer parten als het stormt en regent. Nu was het, voornamelijk in de middag, gewoonweg heet. Desalniettemin was het een leuke, geslaagde dag. Op naar 2024!
Zelf verklaard maximum-impact-man Louis De Jaeger bracht een boek uit over hoe je een voedselbos zou moeten ontwerpen, hoe te beginnen en waar je rekening mee moet houden, Het is behoorlijk volledig en De Jaeger straalt van optimisme en enthousiasmeert.
18 juni 2023 was bij De Groene Afslag in Laren NH het Slow Food Jaarmarkt, waarbij de start van het Slow Food Professionals Community werd aangekondigd. De Tuinen van MergenMetz doet mee.
Het is nu, begin juni, al zomers. Dus saladetijd is aangebroken. En laat er, onlangs een praktisch en inspirerend boek berstensvol salades te zijn verschenen dat Saladebijbel heet.
Eind 2022 verscheen De Zure Stad, een biografie van de augurk en andere tafelzuren. Het behandelt de allervroegste geschiedenis van de augurk en focust zich daarna op Amsterdam dat tussen 1800 en 1940 een heuse zure bloeitijd kende.