De schuld van de voedselindustrie?

Al eerder schreven we een recensie over het boek Slik je dat? van Joanna Blythman. Woensdag 9 september 2015 was ze in Nederland om het toe te lichten. Dankzij undercover werk van Blythman is het duidelijk dat achter de schermen meer met ons voedsel wordt uitgehaald dan op de verpakking staat. En wat de mogelijke consequenties zijn voor onze gezondheid. Wie is de schuldige?

Openbaringen. Wat er met ons eten gebeurt.

Het leest als een thriller, maar het schokkende is, is dat het waar is. We realiseren ons nauwelijks wat de voedselindustrie allemaal met ons eten doet en dat houden ze ook het liefst voor u en mij verborgen. Dus neem een kijkje in het griezelkabinet van de additieven, hulpstoffen, verpakkingsmaterialen en wat al dies meer zij. Het boek ‘Slik je dat?’ komt op of rond 25 augustus 2015 uit.

Vijgen van Peter Bauwens

Elf jaar na de eerste verschijning is het boek Vijgen van Peter Bauwens opnieuw uitgegeven. En dat mag ook wel. Een uitstekend boek met veel informatie over deze Mediterrane vruchten die we ook in de Lage Landen kunnen telen.

Ook een manier om de hypotheek af te lossen

Mortage Lifter, vrij vertaald als ‘hypotheek opheffer’, heet de vleestomaat die ergens uit 1930 stamt. We kregen hem ter vermeerdering van de Heritage Seed Library (HSL). Een fikse knaap. Een beknopte beschrijving van dit ras.

Zilt en Bitter

De smaken bitter en zilt kennen slechts enkelen. Het is ofwel uit de groenten geselecteerd of de soorten zijn voor het gemak vergeten. Maar ze zijn stuk voor stuk een beleving om te eten en Ria Loohuizen maakte een gaaf boek over deze uithoeken van de groententeelt.

Welsumer – De haan van Kellogg’s

De haan van Kellogg’s, u weet wel, van de maïsvlokken (corn flakes), is een Welsummer. Of Welsumer. Een Nederlands zeldzaam kippenras. En net zoals we zeldzame bonte bentheimer varkens hebben, hebben we sinds kort ook Welsumers. Een mooi dier en vooral: goed voor de biodiversiteit.