Wie on tie-vie [4]

Dinsdagavond 2 juni 2015, om 19:20 uur in het tv-programma De Tuinen van Kleijs, was een item over de Eetbare Siertuin. “Onze” Anthonetta van Bergenhenegouwen legde uit dat we eigenlijk vergeten zijn wat we allemaal kunnen eten en dat veel planten in siertuinen eetbaar zijn.

De Tuin als Lusthof & Slagveld

Een prachtig, populair wetenschappelijk informatief en humoristisch geschreven boek voor een ieder die regelmatig met zijn handen in de aarde wroet. Wetenschapsjournalisten èn tuiniers Corlijn de Groot en Gerda Bosman onderzochten alledaagse en minder alledaagse vragen die bij veel tuiniers opkomen en maakten dit fraaie boek. Zoals, waarom kiemt zaad onregelmatig? En hoe bestrijd je japanse duizendknoop? Waar zit het geheugen van de worm?

Dwalen met Smaak tijdens Open Ecotuin

Roodkapje ontmoet Kleinduimpje, noemt grafisch kunstenaar Annita van Betuw het. Ze is aanwezig tijdens onze Open Ecotuin en voor die gelegenheid bedacht ze een wel zeer uniek concept met receptenboekje. Van onder rode kapjes kunnen bezoekers een recept “plukken” aan de hand waarvan in de hele tuin de ingrediënten kunnen worden gezocht. Die zijn gemarkeerd met rode of witte steentjes.

Velt telt het 2000ste lid in Nederland

Velt, de Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren, kent de laatste jaren een enorme groei in Nederland. De van oorsprong Belgische vereniging telde in 2010 zo’n 1100 Nederlandse leden, eind vorige maand werd de kaap van 2000 overschreden. Ook in Vlaanderen, waar zo wat 12.600 leden zijn aangesloten, is een groei duidelijk merkbaar.

Lablab

Met deze boon, ook wel hyacinthboon genoemd, uit een heel andere familie dan de bonen die we meest kennen, voedt een groot deel van de wereld zich. Vermoedelijk stamt het uit oostelijk of zuidelijk Afrika, hoewel ze in India er anders over denken.

Jong aan de Kook

Een geweldig cadeau als voor elk kind dat op kamers gaat of al is. Op zaterdag 26 april 2015 werd het kookboek voor jongeren (studenten) bij boekhandel Jansen & De Feijter gepresenteerd in Velp (Gld). Het is een fraai en praktisch kookboek dat niet alleen voor studenten is. Ook voor vaders en moeders, ooms en tantes of wie dan ook. Goedkope, simpele en voedzame gerechten.