Rare boon uit Norcia
Tijdens onze vakantie in Italië, 2011, bezochten we o.a. Norcia. Bij een norceria (varkensslager) kochten we vleeswaren en ook een zakje droge bonen. Ze lagen drie jaar in de koelkast en we zaaiden ze dit jaar.
Tijdens onze vakantie in Italië, 2011, bezochten we o.a. Norcia. Bij een norceria (varkensslager) kochten we vleeswaren en ook een zakje droge bonen. Ze lagen drie jaar in de koelkast en we zaaiden ze dit jaar.
Ondanks, of misschien dankzij, alle publiciteit die erover is geweest, valt het boekje van Teun van de Keuken tegen. Laat er alsjeblieft geen derde druk komen. ‘De boodschappen van een Keurmeester’, zoals de ondertitel luidt, blijken causerieën met weinig diepgang. We hadden verwacht dat Teun het boek zou gebruiken om in het reine komen met “zijn” Tony Chocolonely, maar zelfs dat niet.
Wij gaan voor de vogelscheurkalender 2015. Hierop is heel wat leuks beschreven: dus niet alleen over de dieren, maar ook anekdotes, grappige voorvallen en maatschappelijk relevante zaken.
Op 18 september j.l. werden de opnamen gemaakt voor het programma Melk en Honing op NPO2. Angélique Schmeinck kookte twee gerechten. Voor de uitzending van 8 oktober (vandaag) en die van 22 oktober.
Na nog geen vijf jaar te hebben genoten van een terras van planken van moerascipres, hebben we een radicale beslissing genomen: een in alle opzichten zeer duurzaam terras van bamboeplanken.
Omroep Gelderland is onder de titel Kluiven met Kleijs een mooie serie begonnen over eten. Lokaal, Gelders – maar het had net zo goed in heel Nederland kunnen zijn. Dus ook voor niet-Gelderlanders het kijken waard. En het moet gezegd: professioneel gemaakt en mooi gemonteerd.
Alweer enige tijd geleden bracht Hans van Eekelen het fabuleuze boek Zaaiagenda uit. Een aanrader van de eerste orde. En zo stuitten we op zijn site Groenmoes en op zijn nieuwsbrief met dezelfde naam. We denken dat u dat ook kunt waarderen.
Professionele bedrijven bewaren zaad bij minus twintig graden Celsius. Dan blijft het lang kiemkrachtig. Onlangs bleek dat een zuurstofarme omgeving daar ook toe bijdraagt. Maar er zijn meer tips om thuis zaad te bewaren.
Vier uur voor vier minuten. Donderdag 18 september 2014 werden bij ons opnamen gemaakt voor het EO tv-programma Melk & Honing. Meesterkok Angélique Schmeinck maakte twee gerechten voor twee uitzendingen van 8 en 22 oktober. Het team van Skyhigh TV kwam rond 08:15 uur en ging acht uur later weer richting Hilversum.
We hebben blaassilene beschreven. In Italië wordt deze groente stridolo of sculpit genoemd en hier is ze uit de gratie geraakt. Het is zelfs een schaars voorkomende wilde plant. Maar ze smaakt uitstekend. Dus zaai het zelf!
Een feestje om te eten, deze zaadvaste, kleurige suikermaïs. Rainbow (Sweet) Inca is in de zeventiger jaren van de vorige eeuw ontwikkeld en wordt thans tot de categorie vergeten groenten gerekend.
Een boek voor u en ik – je hoeft absoluut geen natuur-nerd met baard en verrekijker te zijn om een boek over vogels als dit te lezen. Integendeel; Remco Daalder kan vertellen. Op een pakkende manier en gelardeerd met de nodige humor, sleept hij ons mee in de wereld van de vogelaar en in het bijzonder de mystieke wereld van de gierzwaluw.