Rare boon uit Norcia

Tijdens onze vakantie in Italië, 2011, bezochten we o.a. Norcia. Bij een norceria (varkensslager) kochten we vleeswaren en ook een zakje droge bonen. Ze lagen drie jaar in de koelkast en we zaaiden ze dit jaar.

De moraal van Tony van de Keuken

Ondanks, of misschien dankzij, alle publiciteit die erover is geweest, valt het boekje van Teun van de Keuken tegen. Laat er alsjeblieft geen derde druk komen. ‘De boodschappen van een Keurmeester’, zoals de ondertitel luidt, blijken causerieën met weinig diepgang. We hadden verwacht dat Teun het boek zou gebruiken om in het reine komen met “zijn” Tony Chocolonely, maar zelfs dat niet.

Vogels scheuren in 2015

Wij gaan voor de vogelscheurkalender 2015. Hierop is heel wat leuks beschreven: dus niet alleen over de dieren, maar ook anekdotes, grappige voorvallen en maatschappelijk relevante zaken.

Wie on tie-vie [1]

Omroep Gelderland is onder de titel Kluiven met Kleijs een mooie serie begonnen over eten. Lokaal, Gelders – maar het had net zo goed in heel Nederland kunnen zijn. Dus ook voor niet-Gelderlanders het kijken waard. En het moet gezegd: professioneel gemaakt en mooi gemonteerd.

Momenten van tv-opnamen

Vier uur voor vier minuten. Donderdag 18 september 2014 werden bij ons opnamen gemaakt voor het EO tv-programma Melk & Honing. Meesterkok Angélique Schmeinck maakte twee gerechten voor twee uitzendingen van 8 en 22 oktober. Het team van Skyhigh TV kwam rond 08:15 uur en ging acht uur later weer richting Hilversum.

De Gierzwaluw

Een boek voor u en ik – je hoeft absoluut geen natuur-nerd met baard en verrekijker te zijn om een boek over vogels als dit te lezen. Integendeel; Remco Daalder kan vertellen. Op een pakkende manier en gelardeerd met de nodige humor, sleept hij ons mee in de wereld van de vogelaar en in het bijzonder de mystieke wereld van de gierzwaluw.