Koosworst [4] – Superworst!
We testten de droge worsten die we van beer Koos hadden gemaakt. Ze hingen van 20 november 2013 in de kelder te rijpen. En… ze zijn geweldig geslaagd.
We testten de droge worsten die we van beer Koos hadden gemaakt. Ze hingen van 20 november 2013 in de kelder te rijpen. En… ze zijn geweldig geslaagd.
Fair trade zoals het is bedoeld. In Ecuador bezochten we de Amazonas en zagen hoe de Kichwa hun landbouw bedrijven. Daar komen de cacaobonen voor Kuná en Chocoé vandaan. Puur natuur, meer eerlijk en biologisch kan het niet.
Op zaterdag 8 en zondag 9 maart vindt het derde Reclaim the Seeds- Zadenweekend plaats. Deze keer in Groningen. Het evenement biedt kans op uitwisseling van zaden en kennis opdoen over zaden, duurzame landbouw en de huidige bedreigingen van de zadendiversiteit.
Smaakvrienden Fruit van Angélique Schmeinck is genomineerd voor de Gourmand Word Award titel Best TV-Europe Cookbook. Het is dan ook een verdraaid goed boek.
Eens te meer blijkt dat het overmatig consumeren van in principe gezonde voedingsstoffen negatieve effecten kan hebben. Eerst waren het de antioxidanten, de vitaminen in voedingssupplementen, nu is de overmaat van omega-3 dat niet zo jofel blijkt te zijn.
Uit Ecuador brachten we gedroogd blad van wayusa (guayusa) mee. De Kichwa’s vertelden ons dat thee die ervan werd getrokken gezond is en een stimulerende werking heeft.
Wat kost een tros bananen? Pakweg twee euro voor een tros van een kilo. Eigenlijk weten we weinig van de wijze waarop bananen worden geteeld. En hoeveel werk dit is. We waren in Ecuador en lieten ons informeren.
Vegetariërs, Joden en Moslims misschien uitgesloten, maar verder hoort dit boek in elk huishouden van Nederland te staan. Weet wat je eet. Eindelijk goede informatie over en recepten met varkens- en bonte bentheimervlees.
De worsten zijn opgehaald bij De Schelfer. Daar hebben ze van zaterdag t/m woensdag namiddag gehangen in een ruimte van 19 graden. Ze hangen nu in onze kelder.
Voor alle flop- en topkoks: Het is er! Het boek Uitgekookt. Mythes rond het koken ontrafeld en kookmysteries helder verklaard in dit fijne boek van Annemieke Smit.
Eindelijk een culinair boek over zoetwatervis. En wat voor een boek! Een dat de standaard zet. Ik heb me er al over verbaasd waarom er nergens karper of blei te krijgen is. Maar nu komt daar verandering in.
Onze bonte bentheimer Koos is maandag de elfde van de elfde geslacht. Vandaag maken we worst met en bij Bert Schreibelt van De Schelfer in Geesteren.