Smaakvrienden Fruit
Will Jansen schreef: "Feit is in elk geval dat Angélique Schmeinck met haar Smaakvrienden Fruit de kookwereld door elkaar schudt. Gezondheid, creativiteit, realiteitszin, alles spat uit en in dit dikke naslag kookwerkboek."
Will Jansen schreef: "Feit is in elk geval dat Angélique Schmeinck met haar Smaakvrienden Fruit de kookwereld door elkaar schudt. Gezondheid, creativiteit, realiteitszin, alles spat uit en in dit dikke naslag kookwerkboek."
Handig op de actualiteit ingespeeld: Een leuk en informatief boekje over paardenvlees. Recepten en achtergrondinformatie over consumptie, voedingswaarde en meer. Voor een habbekrats te koop.
Gisteren is het gezamenlijk persbericht van Natuurmonumenten en Schaapskudde Het Soerel uitgestuurd. Er is een oplossing. De kudde en herders blijven nog even. En Natuurmonumenten heeft zich verplicht het voortouw te nemen voor een structurele oplossing. Met een deadline.
Nu april de vorst achter zich heeft gelaten, gaan we verder met het inrichten van onze Polycultuurtuin. De bomen en heesters staan er al in. Nu de vaste planten.
Bijna een jaar geleden maakten de laatste trekkende herders een demonstratieve tocht naar Arnhem. Om de gevolgen van de bezuinigingen op natuurbeheer duidelijk te maken. Nu drijft Natuurmonumenten een van hen naar het faillissement.
Imker Saskia komt langs om de toestand van de twee bijenkasten te checken. Niet best, zo blijkt. Kalkbroed.
Top. Wat een onderhoudend en informatief tuinboek, zeg. Het belicht de nieuwe paden, die vandaag de dag in (moes-)tuinland worden bewandeld. Werkelijk een aanrader voor iedereen die serieus met het nieuwe ecologisch moestuinieren wil beginnen.
In hun derde boek fixeren Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi de smaken van de multiculturele stad Jeruzalem. Er zijn weinig kookboeken waarvan je bij elk gerecht denkt: Dit wil ik proeven. Dit wil ik maken. Jeruzalem is daar een van.
In het aprilnummer van The Garden, het magazine van the Royal Horticultural Society, staat een test van groene asperges beschreven.
Het minuten, uren of dagenlang op lage temperatuur garen van vacuüm verpakte groenten, vlees of vis ligt in ieders bereik. Deze trend uit de restaurantwereld kent nu ook waterovens voor thuisgebruik. Dit boek maakt de hobbykok wegwijs.
Dit is geen recept voor het maken van een dergelijk gerecht. Nee, plastic soep maken we namelijk al met zijn allen. Plastic in de zeeën zijn een groot probleem. Deze week bereiken ons twee berichten: ‘Ook plastic in zeehondenmaag’ en ‘Student bedenkt oplossing voor plastic soep’. Toeval?
Eerder berichtten we over de Waka Waka-lamp. Sinds kort is er ook de LuminAid, een opblaasbare lamp op zonne-energie. Goed voor u en goed voor hen die licht hard nodig hebben.