De Verstandige Kock

Alweer enige tijd geleden verscheen De Verstandige Kock, een prachtig, waardevol boek over de kookkunst in de zeventiende eeuw. En wat het zo compleet maakt is dat de auteurs ook een uitvoerig beeld schetsen van de samenleving in die tijd.

In de moestuin. Van Hex.

Begin dit jaar verscheen ‘In de moestuin met Wim Lybaert’. Op 10 september 2022 werd het gepresenteerd tijdens het Hex Tuinfestival en bleek dat het de moestuin van Hex betrof. Dat is een prachtige moestuin en plaatst dit boek daardoor in een bijzonder licht.

Het Cocboeck van Baten of Battus

Het kookboek van Doctor Carolus Battus verscheen in 1593. Een van de eerste Nederlandstalige kookboeken vormt het fundament van dit prachtige boek dat over veel meer gaat dan koken. Een waar tijdsgeschrift met culinaire insteek van rond de eerste helft van de tachtigjarige oorlog.

Natuurlijk Oostenrijk is prachtig!

Wat is dit een mooi boek. Het is geen kookboek, het is een culinaire reisgids voor Oostenrijk. Fraai ingebonden, prachtige foto’s, interessante reportages en verrukkelijke recepten. Laura de Grave bezoekt boeren, restaurants, herbergen (Stuben) en producenten. Het is één groot genot.

Stad en plant

Een boek vol enthousiaste verhalen over planten en plantjes in de stad, met humor en zonder al te veel pretenties, en dat past wel bij de planten waar het over gaat. In een ongekend dynamisch milieu vol verstoring en vervuiling vestigt zich allerlei groen, soms letterlijk tegen de klippen (muren, lantarenpalen) op. Leuk, leerzaam en optimistisch stemmend voor wat betreft de veerkracht van de natuur.

Seasons Moestuin

Seasons Moestuin is een door Jessica Koomen geschreven moestuin- en kookboek ineen. Het is helder geschreven, verrassend origineel ingedeeld en kent fraaie foto’s. Fijn boek voor hen die nog niet zo lang aan het moestuinieren zijn.