Verandering van spijs

Tienduizend jaar voedselbereiding en eetgewoonten. Zo luidt de ondertitel van een prachtig en zeer toegankelijk boek over de geschiedenis van de mens en wat er zoal door de millennia heen werd gegeten. Opgedist door een keur aan archeologen en culinair historici. Een in twee opzichten historisch werk.

Botanische Kunst

Botanische kunst is een prachtig boek met reproducties van oude afbeeldingen van planten, bloemen en fruit en korte profielen van de artsen-botanici van de vijftiende tot en met de negentiende eeuw. En toen nam de fotografie het over.

Tuinieren met wilde planten

Martin Stevens laat op aantrekkelijke en toegankelijke wijze zien dat het niet moeilijk is om je tuin aan te kleden met meer wilde planten en dat je zo de biodiversiteit een handje kunt helpen. Zelfs als je een postzegeltuin hebt, of een geveltuintje, of een plat dak. Een erg leuk boek waar Iedereen zijn of haar voordeel mee doen.

Hek – De ethiek van de grens tussen boerenland en natuurgebied

Een dun maar diepgaand boek over de grenzen tussen mens en dier, tussen landbouw en natuur. Interessant voor wie zoekt naar meer inzicht in hoe wij omgaan met moeilijke vraagstukken rond deze thema’s. Zoals – met stip op 1 – de terugkeer van de wolf in Nederland. Maar ook of er ruimte is voor (intensieve) veehouderij in Nederland.

De juiste boom voor elke tuin. Super!

De juiste boom voor de juiste plaats, zou misschien betere titel zijn. Maar zelden hebben we zo’n indrukwekkend boek over bomen gezien. Zeer volledig, fraai opgemaakt en razend informatief. Veel foto’s, diagrammen en een puike index. Echt iets voor de liefhebbers en geïnteresseerden, ware landschapsarchitecten en tuinontwerpers en vooral de voedselboswachters.