Handboek Permacultuur
Eindelijk wordt permacultuur leuk en duidelijk uitgelegd. De Française Julie Bernier schreef een uitermate fraai en makkelijk bruikbaar boek over hoe je permacultuur op eenvoudige wijze zelf kunt toepassen.
Eindelijk wordt permacultuur leuk en duidelijk uitgelegd. De Française Julie Bernier schreef een uitermate fraai en makkelijk bruikbaar boek over hoe je permacultuur op eenvoudige wijze zelf kunt toepassen.
Nee, dit is geen sprookje. Maar het gaat over eetbaars dan wat je niet in de winkel kunt vinden. In dit boek laat Joël Broekaert ons kennismaken met ongebruikelijke dieren en planten, die goed eetbaar zijn en bovendien invasieve exoten. Dan snijdt het mes aan twee kanten. Dus eet eens een waterkonijn of een wasbeer.
Er is een prachtig nieuw kruidenhandboek van één van de grand old ladies van de Nederlandse heilzame kruidenwereld verschenen. Mooi uitgegeven is dit een zinvolle aanvulling van de boekenplank boordevol informatie, praktische tips en fijne recepten.
De houtduif: verguisd als domme, dikke, onhandige en ongewenste tuinvogel. Maar daar laat Hay Wijnhoven in dit boek toch een ander licht op schijnen. Het is een fijn nieuw boek uit de serie vogelmonografieën van AtlasContact.
Bij uitgeverij Vonk verscheen alweer enige tijd geleden een fraai boek over het zelf kweken van diverse paddenstoelen. Dat behandelt meer mogelijkheden dan het telen van shiitakes of oesterzwammen op stammen.
Gezegend zijn zij die in het bos wonen of er regelmatig kunnen vertoeven. Bernadette Wörndl schreef ‘De Smaak van het Bos’ en presenteert per seizoen allerlei gerechten, ook die je niet voor mogelijk had gehouden. Het is daarmee een fraai, bijzonder en verzorgd uitgegeven boek.
Het geweldige imposante en complete boek ‘Compendium van rituele planten in Europa’ is eindelijk in herdruk verschenen. Het behandelt alle planten die een rol spelen of speelden in de religieuze beleving van de Europese mens.
Van Joël Broekaert verscheen in 2023 Proefles, een indrukwekkend boek over hoe wij smaken beleven en hoe we goed kunnen proeven, als we weten waarom het gaat. Dat zijn vooral, maar niet alleen de aroma’s. Broekaert schrijft lekker en weet ingewikkelde materie op zijn eigen wijze kraakhelder te beschrijven En dat maakt het een heel fijn boek.
Dit is het verhaal van Nemonte Nenquimo. Ze groeide op als lid van het inheemse Waorani-volk, in het Amazonewoud van Ecuador. Vandaag de dag is zij één van de leiders van de activisten die proberen het regenwoud te redden van economische belangen van bijvoorbeeld oliemaatschappijen en overheden.
Robbert Lauret heeft een moestuin en werkt daarnaast als vrijwilliger op een landgoed. Hij schreef een alleraardigst boek over zijn belevenissen, overwegingen en mijmeringen. Het boek is ingedeeld in de maanden van het jaar, dus je kunt altijd op het juiste moment ‘nu’ instappen.
Onlangs verscheen een ontzettend leuk en boeiend boek over de geschiedenis van het wereldberoemde kwekersdorp Boskoop. Van het eind van de Middeleeuwen tot nu. Direct of indirect heeft vermoedelijk iedere tuinliefhebber wel een link met Boskoop. En juist dat is de extra dimensie die dit boek heeft.
In 2007 bracht Bouillon! Uitgeverij het boekje ‘Wat zit er in uw eten’ uit, waarin de E-nummers worden verklaard. Recent verscheen ‘Gif in uw voeding’ over E-nummers en hun bijwerkingen. Twee verschillende boeken die over hetzelfde gaan.