Recensies

Luilekkerland – snuffelen in vier eeuwen kookboeken

Luilekkerland is een prachtig uitgevoerd boek dat een inkijk geeft in de kookboeken van de zestiende eeuw tot ongeveer vandaag. Culinaire geschiedenis ten voeten uit, maar, zo zeggen de auteurs, het geeft niet weer wat ‘de mensen in het land’ aten. Kookboeken waren er voor de koks van de elite, maar ze geven wel weer wat er zoal beschikbaar was en wat er werd gegeten.

Tijd voor spinnen

Het is herfst en dus worden we weer vaker geconfronteerd met spinnen. Dat komt omdat herfstsoorten groter zijn. Het aantal spinnen is door het jaar genomen hetzelfde. Bij KNNV Uitgeverij is een fraai boek Basisgids Spinnen verschenen. Helder geschreven voor de leek die meer van deze dieren wil weten en zoveel informatie dat de arachnoloog er eveneens blij mee zal zijn.

Waarom je hond geen fruit hoeft te eten

Vrijwel dagelijks is DNA wel op een of andere manier in het nieuws. Of het nu om het oplossen van misdrijven gaat of genetische manipulatie van gewassen of hoe het komt dat de ene mens dik wordt en de ander niet. Voor- of tegenstanders van gebruik van gentech discussiëren erover, maar weten we wel waarover we het hebben? Bij KNNV verscheen een informatief, leesbaar en niet al te dik boek over DNA.

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.