Zaalouk – aubergine en tomaten
Zaalouk is een verrukkelijk Marokkaans gerecht van aubergine en tomaat. En wat peterselie en koriander. Niet te versmaden!
Zaalouk is een verrukkelijk Marokkaans gerecht van aubergine en tomaat. En wat peterselie en koriander. Niet te versmaden!
Uitstekend vegetarisch gerecht. Een ragout van aubergine en tempeh en tomaten. En natuurlijk met ui en knoflook, maar ook kappertjes, olijven en pijnboompitten. Eet smakelijk!
“Oooohooo,” zei mrs. M “Dit is lekker!” En dat is het. Risotto met pulp van gegrilde aubergine en citroen. Erover gefrituurde/gebakken aubergineblokjes, basilicum en Parmezaanse kaas. Smullen!
Risotto met aubergine in kleine blokjes, met wat tomaat, ansjovis en basilicum. En echte mozzarella, natuurlijk.
Zeer smakelijk van origine Grieks gerecht met (schapen-)gehakt en aubergine. Een uurtje of twee bereidingstijd, dat dan weer wel. Maar dan heb je ook wat.
De naam verraad al wat de hoofdingrediënten zijn. En aan kruiderij: groene peper, komijn, koriander, rode ui en knoflook. Erg smakelijk vond iedereen min één.
In olie ingemaakte brokken aubergine met pepers en munt. En knfolook. Dat moet wel lekker zijn. Minstens een week wachten. En na ruim twee jaar is het nog steeds heerlijk.
Een goddelijk gerecht van schaapsvlees met aubergines. En amandelen. En gedroogde abrikozen en…
Uiterst smakelijke Spaanse stoofpot met schapenvlees, paprika, sperziebonen en aubergine. Eet meer schaap!
Aubergine pilaf is blokjes aubergine, rijst, wat tomaten, rozijnen en wat pijnboompitten. Een Turks gerecht uit het boek Arabesque van Claudia Roden. Heerlijk lauw, nog lekkerder koud.
Apart auberginegerecht uit de oven. Met mozzarella, tomaat, ui en knoflook. In principe langel dunne aubergines gebruiken, maar met klassieke gaat het ook – wel wat langer garen.