Madeliefje? Heel soms begrijpen wij iets niet
Zondag 4 juni 2023 werd bekend dat het madeliefje onze nationale bloem is verkozen. Een vergissing natuurlijk: het had de paardenbloem moeten zijn.
Zondag 4 juni 2023 werd bekend dat het madeliefje onze nationale bloem is verkozen. Een vergissing natuurlijk: het had de paardenbloem moeten zijn.
Velikonoční betekent Pasen. Nádivka moet op iets als taart of cake duiden. Het is een cake van oud brood, ei, (wilde) groenten en kruiden en vlees of paddenstoelen. Mag ook op andere dagen worden gegeten.
Een curry van kikkererwten en spinazie of ander bladgroen. Met hardgekookt ei. Is dat vegetarisch of niet?
Wafels zijn altijd leuk. En in plaats van zoet, hartig. Nu met (wilde) groenten en kaas. Lekkerrrrr!
Zeer smakelijk en ook nog eens heel gezond gerecht met brandnetelblad en de bloemblaadjes van de gele paardenbloembloemen. Okay, met wat kurkuma om de rijst mooi geel te maken. Ook gezond.
Hortapita zegt het al: horta is van groen(ten) en pita is van brood. Een verrukkelijke groententaart in Griekse stijl met wilde groenten, zoals zevenblad, paardenbloem, weegbree, brandneteltoppen, misschien brave hendrik, wat look-zonder-look. Noem maar op.
Een razend lekker gerecht van pasta met een pesto van paardenbloemblad en met rul gebakken worstvlees.
Stamppotje paardenbloem is snel gemaakt van kruimige aardappelen, veel lekker vers paardenbloemblad een uitje en wat andere smaakmakers. Erg lekker.
Paardenbloemblad als een verrukkelijk zachte spinazie. Een beetje gekruid met ras el hanout. Super!
Laat het groentenschap van de supermarkt links liggen. Een verdraaid lekkere risotto van wilde groenten, zoals bijvoorbeeld zevenblad, brandneteltoppen, daslook, paardenbloem, pimpernel, chicorei. Heerlijk. Aanrader. Maken!
Een uitstekende ‘salsa verde’ van wilde groenten en kruiden. Zoals brandneteltoppen, zuring, paardenbloemblad en nog vier meer.
Ach, waarom geen voorgerecht van groen uit de moestuin èn groen dat in onze Eetbare Siertuin in het wild voorkomt? Een feestje van smaken.