Rode kool-hamburgers
Rode kool op een heel andere manier. Met een ei en grof gemalen boekweit worden er heerlijk kruidige hamburgers gemaakt.
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Rode kool op een heel andere manier. Met een ei en grof gemalen boekweit worden er heerlijk kruidige hamburgers gemaakt.
Smakelijk en vrolijk gerecht zo rond het begin van de lente. Met overwinterde pompoen en yacon maakten we deze frisse risotto
Een verrukkelijk en snel te maken gerecht met heel veel shiitakes. Soms moet je wel, als je ze zelf op stam kweekt.
Pannenkoeken van kikkererwtenmeel is bijzonder makkelijk te maken. Ze hebben een hartige eigen smaak – beetje notig. Leuk om te vullen met groenten, of gewoon de groenten erop te leggen.
Snelle, makkelijke pasta met gemengde paddenstoelen, waarvan de helft toch wel Parijse champignons – voorheen bekend als grotchampignons. Smaakt uitstekend.
Een verrukkelijke hap voor bijvoorbeeld een feestje. Koud smaakt het naar niets, maar eens warm uit de oven is het smullen!
Toch wel bijzonder, al is het om het idee. Een zoete pudding, een crème anglaise, waarvan ongeveer de helft bestaat uit puree van oca.
Zeer smakelijke salade, die uitstekend past op een grauwe dag in begin december. De kool staat net als de peterselie gewoon nog op het veld, de droogbonen zijn binnen, wat wil je nog meer?
Golabki is een traditioneel Pools gerecht. Koolbladeren worden gevuld met een mengsel van gehakt en gort. Juist gekruid, met voldoende knoflook, is dit een zeer smakelijk gerecht.
Smakelijke stamppot met bieten, spekjes en appel of yacon. Roer er wat fijngesneden salie door, verkruimel er wat fèta over en jummie, een heerlijk maal.
Uitermate smakelijke frittata van plakjes pompoen, aardappel en verse salie. Mooie en makkelijk te maken lunch of lichte hoofdmaaltijd.
Verrassend lekker recept en dat zonder ui en zonder knoflook. Maar wel met pastinaak, snijbiet, worstvlees en lekker wat Parmezaanse kaas.