Pruimenijs
Verrukkuluk pruimenijs met weinig toegevoegd suiker. Maar wel met room. Wij schonken er een druppeltje of twee zeer oude balsamico overheen. Een superdessert!
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Verrukkuluk pruimenijs met weinig toegevoegd suiker. Maar wel met room. Wij schonken er een druppeltje of twee zeer oude balsamico overheen. Een superdessert!
Een bijzondere smaakervaring. De zoetzachte, ietwat rokerige smaak van gepofte aubergine met wat knoflook en peterselie, als “saus” voor grote pasta. Heerlijk.
Betrekkelijk simpel te maken en uiterst smakelijke ovenschaal met witte vis, zoete aardappel en wij deden er ook nog zapallo in: een zomerpompoen. Maar het kruidenmengsel bepaalt het uiteindelijk.
Lekker snel te maken gerecht met tomatensaus en peultjes. En natuurlijk èchte mozzarella. Niet te versmaden!
Erg lekker op warme dagen. (Winter-)wortels, munt, Turkse of Griekse yoghurt en de zaden van een granaatappel.
Een Spaanse wortelsalade met komijn. knoflook en oregano. Erg lekker, zeker als het een dag van tevoren is gemaakt en uit de koelkast komt.
Heerlijke Spaanse koude soep van louter groenten: komkommer, tomaat, paprika, ui, knoflook, bleekselderij en wat kruiderij. Perfect voor de warme zomerdagen. Met ijsblokjes erin.
Een heerlijk bijgerecht van dungesneden bladkool en wat knoflook en spekjes, Uit de keuken van Minas Gerais, een gebied in Brazilië, waar ooit een goudkoorts heerste.
Een verrukkelijk dessert van in een soort van amandelvla gegratineerde aardbeien. Met wat munt en verveine en stukjes noot erover. Hmmmm.
Uitmuntende gelaagde schotel met onder en boven gehakt en in het midden een laag spinazie of snijbiet met mozzarella. Heerlijk.
Uiterst smakelijke salade met sla, koolrabi, rode ui, geroosterde paprika, wat uitgebakken spekjes, feta èn echte postelein. Dat is de zomerpostelein.
Deze aardappel-rabarber ovenschaal is een verdraaid lekkere schotel/bakplaat met nieuwe aardappels en rabarber, feta en bestrooid met bruine havermout en stukjes amandel.