Kool van de mijnwerkers
Een heerlijk bijgerecht van dungesneden bladkool en wat knoflook en spekjes, Uit de keuken van Minas Gerais, een gebied in Brazilië, waar ooit een goudkoorts heerste.
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Een heerlijk bijgerecht van dungesneden bladkool en wat knoflook en spekjes, Uit de keuken van Minas Gerais, een gebied in Brazilië, waar ooit een goudkoorts heerste.
Een verrukkelijk dessert van in een soort van amandelvla gegratineerde aardbeien. Met wat munt en verveine en stukjes noot erover. Hmmmm.
Uitmuntende gelaagde schotel met onder en boven gehakt en in het midden een laag spinazie of snijbiet met mozzarella. Heerlijk.
Uiterst smakelijke salade met sla, koolrabi, rode ui, geroosterde paprika, wat uitgebakken spekjes, feta èn echte postelein. Dat is de zomerpostelein.
Deze aardappel-rabarber ovenschaal is een verdraaid lekkere schotel/bakplaat met nieuwe aardappels en rabarber, feta en bestrooid met bruine havermout en stukjes amandel.
Werkelijk verrukkelijk rabarberijs. Romig van smaak en dat terwijl er geen room, geen melk en geen ei aan te pas is gekomen. Heerlijk!
Zeer smakelijk gerecht van twee groenten die in mei volop in de moestuin staan. Of verkrijgbaar bij de groentenboer. Asperges onder een dekje van spinazie met een bechamelsuas.
Een taartje met asperges. Dit is een uiterst smakelijke combinatie van deze voorjaarsgroente met de notige rucola (raketsla) en dan ook hazelnoten.
Eens wat anders met rabarber. Een chili met of sin carne y con ruibarbo. Oftewel stukjes rabarber in een bonengerecht. Het smaakt uitstekend. Deze houden we er in.
Simpel en uitermate smakelijk gerecht van pasta met de wat bittere radicchio (roodlof) en worstvlees. Jummie.
Een wortelsoufflé voor alle koks. Want deze hoeft niet omhoog te komen. Kan niet mislukken, makkelijk te maken en smaakt uitstekend
Iets anders dan anders, pasta met radicchio en spekjes èn tadaaa…! Radicchiopesto. Het ziet er grauwpaars uit, maar smaakt uitstekend!