Drie-in-de-pan courgette
Van courgettes is heel goed drie-in-de-pan te maken. Heerlijke koeken of burgers, zo u wilt. Met munt, peterselie en wat kaas.
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Van courgettes is heel goed drie-in-de-pan te maken. Heerlijke koeken of burgers, zo u wilt. Met munt, peterselie en wat kaas.
Zoete maar bijzondere taart van vermalen amandelen en pistachenoten. Met wat sinaasappel en kardemom. Lekker met een dessertwijn.
Simpel en razend lekker: gewokte repen stengelsla met shiitakes. Die vegetarische Chinezen toch; die weten wat lekker is.
Oh, dit is lekker! Deze salade van celtuce (stengelsla) en blokjes tofu met een warme zoetzure dressing van honing met rijstazijn.
Snijbietstelen (zilverstelen) zijn aards van smaak en je kunt er heerlijke gerechten mee maken. Zoals dit: met wat kruiden, rijst en verse koriander.
Spinazie met rijst is een traditioneel Grieks gerecht dat spanakorizo heet: spinazie gekookt met ui, knoflook en rijst. En in dit recept bovendien met prei, tomaten, knoflook, dille en peterselie. Verdraaid smakelijk.
Voor wie shiitakes heeft en vis is dit een makkelijk en lekker recept: met rijst, wortel, ui en bleekselderij maakt u een lekkere Chinees-achtige soep.
Simpel pastagerecht met shiitakes, ui, knoflook en peterselie. Ontzettend lekker. Dat wel.
Makkelijk recept voor een verrassend dessert: rabarbercompot in een pasteibakje met vanille-ijs erop.
Lekkere, boerse soep van spinazie, kikkererwten en tomaten met een touch van chorizo en rauwe ham.
Een spannende chutney van rabarber, ui en grove mosterd. Past bij heel veel gerechten. Een eerder potje van Heerlijkheid Mariënwaerdt was zo op. Nu dus zelf gemaakt.
Indiaas, of wat er op moet lijken: aardappelbrokken, currypasta en spinazie zijn de hoofdingrediënten. Erg lekker met rijst.