Groente
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Salade van veldsla en bieten
Veldsla is heel gezond en een echte wintersla. Met biet en ei of appel.
Zuurkool maken
Zelf zuurkool maken? Het is eigenlijk heel eenvoudig. Het hoeft niet eens met een vat, kan ook in een kunststof ton. Maar ja, als je een pakje zuurkool voor iets meer dan een euro in de winkel koopt, waarom zou je zelf al die moeite doen? Als je het zelf doet, weet je wat erin gaat, je kan je eigen smaak maken en het is uiteindelijk ietsje goedkoper.
Wortel-walnoot taart
Wortelen, walnoten, kokos en olijfolie of zonnebloemolie. Dat zijn de hoofdingredienten van deze taart. Anne zei mij al weken geleden dat deze taart zonder boter zo lekker was. Inderdaad.
Pastinaakchips
Chips van pastinaak. Simpel en lekker.
Kool met snoekbaars & PX
Snoekbaars met kool en een scheutje PX-sherry. Daarbij wat gebakken knoflook. Het zoetje van deze sherry geeft een bijzondere "touch".
Worteltaart met sinaasappelmarmelade
Dit recept heet officieel 'Worteltaart van Jeanne'. En Jeanne is de tante van Annelène, die mede de kookrubriek van NRC vult. Het is maar dat u het weet.
Tomatenchampagne
Kijk, dit is iets anders. Heldere tomatensap. En helemaal niet moeilijk om te maken. Uit het kookboek van Angélique Schmeink.
Poon met tomaten en kappertjes
Al Capone blijkt gewoon meneer Poon. Als de vis. Dit recept komt uit het Slow Food viskookboek. Lekker. Uiteraard. Op zijn Italiaans met knoflook, roma tomaten en grote kappertjes.
“Zongedroogde” tomaatjes
Maak uw eigen zongedroogde tomaten. Kersentomaatjes door olijfolie met wat zout en suiker halen. Huppekee in de oven. Goddelijk.
Soepje met butternut squash
Een lekkere soep van butternut squash (pompoen) en paprika. Met de ambities van Michelin-sterren.