Worteltaart met sinaasappelmarmelade
Dit recept heet officieel 'Worteltaart van Jeanne'. En Jeanne is de tante van Annelène, die mede de kookrubriek van NRC vult. Het is maar dat u het weet.
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Dit recept heet officieel 'Worteltaart van Jeanne'. En Jeanne is de tante van Annelène, die mede de kookrubriek van NRC vult. Het is maar dat u het weet.
Kijk, dit is iets anders. Heldere tomatensap. En helemaal niet moeilijk om te maken. Uit het kookboek van Angélique Schmeink.
Al Capone blijkt gewoon meneer Poon. Als de vis. Dit recept komt uit het Slow Food viskookboek. Lekker. Uiteraard. Op zijn Italiaans met knoflook, roma tomaten en grote kappertjes.
Maak uw eigen zongedroogde tomaten. Kersentomaatjes door olijfolie met wat zout en suiker halen. Huppekee in de oven. Goddelijk.
Een lekkere soep van butternut squash (pompoen) en paprika. Met de ambities van Michelin-sterren.
Een sjiek vegetarisch voorgerecht. Komkommer, avocado, appel zijn de hoofdingredienten. Met wat mierikswortel en een sausje van mangochutney.
Leuk en snel te maken pastagerecht met palmkool (cavolo nero) – of andere bladkool, zoals boerenkool. En daar lekker wat pittige harissa door.
Een paarsrode risotto met radicchio (in Nederland ook wel ten onrechte rode sla genoemd – het is een cichorei, witlof). Een lekkere, wat bittere smaak.
Schijfjes wortel, liefts bospeen, eerst wat gesmoord in roomboter en daarna ingekookt met een glas marsala. Dit is erg lekker!
Mojama is gedroogde tonijnlende. Het komt uit zuidelijk Spanje (Cadiz). Het smaakt goddelijk. U kunt het, met wat olijfolie, als tapa serveren. Of in dit verrukkelijke voorgrecht. (En als u in Spanje komt: grof inslaan, dat spul. Het is zeer goed houdbaar.)
Aparte salade van licht gebakken radicchio met appel en uitgebakken spek (bacon).