Gegrilde little gem met geitenkaas
Gegrilde sla, m.n. little gem, kan verrekte lekker zijn. Dit recept is ook met geitenkaas.
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Gegrilde sla, m.n. little gem, kan verrekte lekker zijn. Dit recept is ook met geitenkaas.
Als je walnoten en een stevige blauwschimmelkaas in huis hebt, kan je met little gem maar ook met andere sla een uistekend gerecht maken.
Apart auberginegerecht uit de oven. Met mozzarella, tomaat, ui en knoflook. In principe langel dunne aubergines gebruiken, maar met klassieke gaat het ook – wel wat langer garen.
Korte pasta met punten (en stukjes) asperges en mint dat heel goed als een primi in een Italiaanse maaltijd past.
Orecchiette is geribbelde scheljespasta of oortjespasta. Dit is een makkelijk en smakelijk recept met ansjovis en snijbiet.
Een makkelijk "Oosters" recept met inktvis en peultjes. Van de hand van Onno Kleyn.
Smakelijke, ietwat pittige curry met aubergine en zoete aardappel (bataat). En natuurlijk met kokosmelk, citroengras, limoen en naar keus verse koriander. Makkelijk en erg lekker.
Lichtgekookte plakjes rababarber op spinazieblaadjes met een zoetzure dressing
Opgerolde makreelfilets met een vulling op basis van rabarber, ui en wat peper en zout. Lekkerrrrr!
Gemaakt tijdens de Derde Dinsdag van Slow Food Rijnzoet. Lekker, maar neem meer rabarber in verhouding tot de aardbeien.
Iedereen kan rabarberpuree (rabarbersaus) maken: rabarber, suiker, wat water. Deze is met cider en citroenrasp.