Inktvis uit de wok met knoflook en peultjes
Een makkelijk "Oosters" recept met inktvis en peultjes. Van de hand van Onno Kleyn.
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Een makkelijk "Oosters" recept met inktvis en peultjes. Van de hand van Onno Kleyn.
Smakelijke, ietwat pittige curry met aubergine en zoete aardappel (bataat). En natuurlijk met kokosmelk, citroengras, limoen en naar keus verse koriander. Makkelijk en erg lekker.
Lichtgekookte plakjes rababarber op spinazieblaadjes met een zoetzure dressing
Opgerolde makreelfilets met een vulling op basis van rabarber, ui en wat peper en zout. Lekkerrrrr!
Gemaakt tijdens de Derde Dinsdag van Slow Food Rijnzoet. Lekker, maar neem meer rabarber in verhouding tot de aardbeien.
Iedereen kan rabarberpuree (rabarbersaus) maken: rabarber, suiker, wat water. Deze is met cider en citroenrasp.
Zeer smakelijke Spaanse salade van gegrillde paprika's met ei en ansjovis.
Jam, of beter: confituur, van witlof. Met bessengelei. Een bijzonder recept.
Kerstomaatjes in de oven ingedroogd, op Italiaanse wijze. Verdomd lekker.
Eenvoudige doch voedzame ovenschotel met aardappels, prei en spruitjes. Op een laagje rul schapen- of lamsgehakt. Uitstekende doordeweekse “pot”.
Een lekkere, eenvoudige bietensalade met appel van de jongste sterrenkok van Nederland.
Uiterst aantrekkelijk wokgerecht met stengelsla/celtuce/aspergesla