Groente
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Courgettebloem met een vulling van langoustine
Gevulde courgettebloemen met een mengsel van coquilles, langoustine en tong en daaroverheen een dressing met kruiden.
Gevulde courgettebloem met mozzarella
Gestoofde courgettebloem gevuld met mozzerella met wat zongedroogde tomaat.
Penne met little gem
Penne, little gem sla. Dat zijn de basisingrediënten. De kracht schuilt in de simpelheid.
Gegrilde little gem met geitenkaas
Gegrilde sla, m.n. little gem, kan verrekte lekker zijn. Dit recept is ook met geitenkaas.
Little gem met blauwe kaas en noten
Als je walnoten en een stevige blauwschimmelkaas in huis hebt, kan je met little gem maar ook met andere sla een uistekend gerecht maken.
Aubergine en mozzarella
Apart auberginegerecht uit de oven. Met mozzarella, tomaat, ui en knoflook. In principe langel dunne aubergines gebruiken, maar met klassieke gaat het ook – wel wat langer garen.
Pasta met asperges en mint
Korte pasta met punten (en stukjes) asperges en mint dat heel goed als een primi in een Italiaanse maaltijd past.
Orecchiette met snijbiet
Orecchiette is geribbelde scheljespasta of oortjespasta. Dit is een makkelijk en smakelijk recept met ansjovis en snijbiet.
Inktvis uit de wok met knoflook en peultjes
Een makkelijk "Oosters" recept met inktvis en peultjes. Van de hand van Onno Kleyn.
Curry met zoete aardappel en aubergine
Smakelijke, ietwat pittige curry met aubergine en zoete aardappel (bataat). En natuurlijk met kokosmelk, citroengras, limoen en naar keus verse koriander. Makkelijk en erg lekker.