Oesterzwambroodjes
Ik heb de stammen met oesterzwammen in het bos staan. Ik heb nog geen zwam gezien – dat had al gekund. Wel andere groeisels. Maar ik verzamel alvast aardige recepten.
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Ik heb de stammen met oesterzwammen in het bos staan. Ik heb nog geen zwam gezien – dat had al gekund. Wel andere groeisels. Maar ik verzamel alvast aardige recepten.
Een simpele preisoep met, desgewenst, een verrassende touch van truffeltappenade.
Dit recept kwam ik toevallig tegen op mijn harde schijf. Intrigerend. Dus gemaakt. De compote is een prettig zurig smaakcontrast met de toch wel zoete soep.
Italiaans hapje met palmkool voor kerstavond.
Gestoofde palmkool (cavolo nero) met rozijnen met de tonen van peper en knoflook.
Grappig groentegerecht/bijgerecht dat niet meer is dan de naam zegt.
Boerenkool op een andere manier. Fusion cooking: boerenkool, kerriepoeder, sojasaus en pasta. En feta.
Borlottibonen-speltsoep is een supersoepie van kievitsbonen, zo heten ze in het Nederlands, spelt. Even van te voren plannen in verband met het weken van de bonen en de spelt. Maar dan is het snel gemaakt.
Een goddelijk gerecht van gedroogd eekhoorntjesbrood, tonijn, pancetta en zoete tomaten.
Lees meer over de paddestoelen in het bos en het zelf kweken van oesterzwammen en shiitakes.
Tagliatelle met een lobbige tomatensaus met gemende paddenstoelen, sjalotje, peterselie en basilicum. Snel, simpel en verdraaid lekker.