Witlofsla
De traditionele witlofsla.
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
De traditionele witlofsla.
Het is behoorlijk lekker; niet bijzonder en zeker niet Italiaans, of het moet vanwege de courgette zijn.
Een heerlijke en snel te bereiden vegetarische schotel van spitskool, noten, rozijnen appel (of yacon) en kruiden (o.a. munt)(. Als hoofdgerecht of bijgerecht.
Spitskool gewokt met ei (en wat rode peper en reepjes paprika). Snel en smakelijk gerecht.
Een eenvoudig te maken, smakelijke maar ook weer niet spectaculaire roerbak van spitskool, wortel en paddenstoelen. Met sojasaus, daarom Javaans.
Dit is eigenlijk al een heel oud recept. Er zijn verschillende leveranciers van de boemboe en de smaken verschillen nogal. Maar het blijft lekker en makkelijk en gezond.
Koude salade met veel groenten voor warme zomers.
Eenvoud. Eenvoud. Eenvoud smaakt.
Deze koude sperziebonensalade lijkt erg op Fagiolini in umido. Maar met de circassische saus erdoor is dit echt een bijzonder gerecht.
Uitstekende salade van sperziebonen, tomaat en wat meer. En pasta. Goed voor warme dagen.
Een werkelijk verrukkelijk Italiaans gerecht: heerlijke beetgare sperziebonen in een volle tomatensaus van verse, rijpe tomaten en basilicum.
Voor de vegetariers onder ons. Hoewel er wel een beetje vissaus in zit.