Groente
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Rabarbertaart 1
Stukje rabarber in deeg met daarover stijfgeklopt eiwit maken een verdraaid lekkere rabarbertaart.
Waldorfsalade
Bij knolselderij denk je aan …. ja, waldorfsalade.
Ovenschotel knolselderij met gehakt en chorizo
Verrassend lekkere ovenschotel met knolselderij en een laag gehakt, chorizo, paprika en tomaat. Je blijft er van dooreten.
Knolselderijpuree met pasta van zwarte olijven
Knolselderij met zwarte olijven. Een heerlijk bijgerecht. Bij wild. Bij vis.
Erwtensoep (snert)
Hollandser en puurder kan het niet. De basis erwtensoep – snert, zo u wenst. Het uitgangspunt is vegetarisch, maar u kunt er spek of worst aan toevoegen.
Courgettesoep met kaas
Eenvoudige soep met eierdooier en kaas.
Couscous
De oogst van de pompoenen valt samen met de laatste courgettes. Een ideaal moment voor dit gerecht. Toch?
Courgettesoep met zalmsnippers
Een heerlijke, eenvoudige courgettesoep met zalmsnippers, of hoe noem je restjes zalm? Wij hadden wild gevangen gerookte Alaska sockeye zalm.
Basis courgettesoep
Een basis courgettesoep van waaruit allerlei andere courgettesoepen kunnen worden gemaakt. Simpel en ook zo smaakvol.
Gevulde de Nice a fruit ronde
Een experiment dat tot andere inspiraties kan leiden?
Gesmoorde aardperen met lente-ui
Het lijkt niet te kunnen: aardperen zijn late herfst en winter. Lente-uit riekt naar voorjaar. Maar lente-ui groeit het vrijwel hele jaar. Een mooi gerechtje voor de nawinter.