Stoofpot met pastinaak en bonen
Pastinaak, ui, bonen, peterselie en oude kaas. Dat is "voer" voor het mensbeest. Of beestmens.
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Pastinaak, ui, bonen, peterselie en oude kaas. Dat is "voer" voor het mensbeest. Of beestmens.
Dit recept is een uitdaging. Smaken verschillen, dat is één ding. Of kan het gewoon beter door iets toe te voegen of weg te laten? Probeer het ook eens laat het ons weten.
Een pastinaakrecept waar ik zelf wel over te spreken ben. Maar smaken verschillen.
Een zeer smakelijke hutspot, zonder peen, wel met pastinaak, aardappels en linzen. (En spekjes). Een theelepel koriander maakt het af.
De originele hutspot van voor de tijd van de aardappelen: pastinaak, wortel, witte bonen, ui. Spek en klapstuk. En als het kan nog varkenspootjes.
Eenvoudige soep van pastinaak met garam masala en evt wat sherry. Na vijf jaar eindelijk eens gemaakt.
Lekkere herfstsoep.
De zoetige appel in de soep met curry-smaak is een heerlijk contrast.
Is dit niet de basis komkommersla?
Uitstekend smakende komkommersalade met een zoetzure dressing met daarover Parmezaanse kaas en gepofte pompoenpitten.
Subliem koud gerechtje van tot tagilatelle gesneden komkommer en saus van tomaten.
Precies wat de naam zegt: penne (pasta) met rucola en tomaat. En wat basilicumblad erdoor en Parmezaanse kaas ervover. Eenvoudig, lekker, Italiaans.