Chinese sla non-wraps
Normaal gesproken een wrap van ijsbergsla, maar nu als bedje van sla met daarop gewokt varkensgehakt met groenten en shiitakes
Normaal gesproken een wrap van ijsbergsla, maar nu als bedje van sla met daarop gewokt varkensgehakt met groenten en shiitakes
Een op het eerste gezicht bizarre combinatie van sla, peultjes en rabarber. Maar dat blijkt ontzettend lekker te zijn!
Betrekkelijk eenvoudig recept om met sla risotto te maken. En wat erwtjes erbij. Voor de moestuinier eind juni – begin juli ideaal: de rest van de sla kan zo weggewerkt worden met de erwten uit de wat te groot geworden peultjes.
Ach, waarom geen voorgerecht van groen uit de moestuin èn groen dat in onze Eetbare Siertuin in het wild voorkomt? Een feestje van smaken.
Een eenvoudige maar o zo lekkere salade van tuinbonen en rauwe ham. En dat geserveerd op een bedje van sla.
Soep van sla waarop eindeloos kan worden gevarieerd. Vrij puur met sla en prei, of met knopkruid, of…
Een visgerecht? Of groentengerecht met een sardien? In elk geval een bijzonder smakelijke salade met courgette, tomaat, sla, sperziebonen. En sardien. (Of niet, voor de vegetariërs.)
Het doppen van de kapucijners duurt even, maar daarna is het genieten. Gestoofd met sla en – in ons geval – een paar grote garnalen erop.
Gemengde sla op Spaanse wijze; met chorizo, paprika en croutons. Voor een goede lunch of, waarom niet, als zomers avondmaal.
Een salade van willekeurige sla met mojama, piquillopepers (of rode paprika), kapperappeltjes (of kappertjes). Uit Moro, dus heel erg Spaans in dit geval.
Penne, little gem sla. Dat zijn de basisingrediënten. De kracht schuilt in de simpelheid.