Kruidige geroosterde pompoen

Kruidige geroosterde pompoen

In de oven geroosterde pompoen is makkelijk en erg lekker. Dit recept is lijkt op 'kruidige pompoen uit de oven' maar dan iets anders: nu een butternut squash en wat andere kruiderij.

Gang: Bijgerecht
Keuken: Internationaal
Voor: 6 Personen
Auteur: Jamie Oliver
Ingredienten
  • 1 st middelgrote tot grote muskaatpompoen (butternut squash)
  • 2 theel korianderzaad
  • 2 theel gedroogde oregano
  • ½ theel venkelzaad
  • 2 st kleine gedroogde pepertjes (piri piri)
  • 1 theel zout
  • 1 theel peper uit de molen
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 eetl olijfolie
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200℃

  2. Was de pompoen en snijd hem doormidden. Schep met een grote lepel de zaden eruit (Bewaren! Om te zaaien!).

  3. Snijd de pompen in de lengte in vieren en de kwarten doormidden. Je moet ongeveer 2½ cm brede parten pompoen hebben. Leg ze in een schaal.

  4. Doe alle droge kruiden en specerijen in een vijzel en stamp ze samen met het zout en de peper tot een fijn poeder.

  5. Wrijf daarna de knoflook en de kruiden door elkaar.

  6. Doe de inhoud van de vijzel bij de pompoen in de schaal en voeg de olijfolie toe.

  7. Hussel de pompoen door het mengsel, zodanig dat alle stukken met een laagje bedekt zijn.

  8. Leg de pompoenparten met de schil naar beneden naast elkaar op een braadslee en rooster ze ca. een half uur in de oven.

Opmerkingen

1.   Tja, er bestaat gelukkig geen patent op recepten. Dit lijkt toch wel erg veel op ‘kruidige pompoen uit de oven’.
2.   Een half uur in de oven is ruim voldoende.
3.   Twee kleine gedroogde pepertjes. Ik had 3 piri piri-pepertjes genomen. Ik maal de droge kruiden in een koffiemolen (lees dit). En het kruidenmengsel verdeeld over een fikse pompoen in schijven, was aanvaardbaar pittig. Dus wees terughoudend met de pepertjes. Of beter: hoe heet is uw peper?

24 oktober 2007
Zo gaat dat met recepten met pompoen (en andere groenten). We hebben bij Ate en Gees gegeten. En aangezien Ate Kooktroep!’er is, heb ik hem geen bloemen maar een butternut squash uit eigen tuin gegeven. Die middag geoogst en eigenlijk had ik nog niet naar recepten gezocht. Ate had een boek van Jamie. Daar stond dit recept in. Kopietje gemaakt en op onze site gezet.

1 december 2010
Een tafel van twaalf. Ik had beloofd hertenstoof te maken. En wat daarbij? Toen stuitte ik op dit recept, dat al meer dan drie jaar ongebruikt op onze website hangt. Èn in principe moeten we elk gerecht tenminste één keer hebben gemaakt èn het moet voldoende lekker zijn om op de site te mogen c.q. (in dit geval) te blijven.
En het was lekker!

Plaats een reactie

Waardering