GVB -glutenvrij brood
De meeste mensen kopen glutenvrij brood in de supermarkt. Maar zelf maken kan ook. Met een starter op basis van rijstbloem en het deeg met boekweitmeel.
De meeste mensen kopen glutenvrij brood in de supermarkt. Maar zelf maken kan ook. Met een starter op basis van rijstbloem en het deeg met boekweitmeel.
Een verrukkelijke hap voor bijvoorbeeld een feestje. Koud smaakt het naar niets, maar eens warm uit de oven is het smullen!
Deze courgettewafels zijn eigenlijk courgewafels. Hartige wafels bakken van courges (wat iedereen ‘grote courgettes’ noemt). Verrijkt met allerlei kruiden. Niet moeilijk en ontzettend lekker en gezond.
Makkelijk te maken en uitstekend smakende klassieke rabarbertaart met roerdeeg.
Aardpeerwafels zijn lekkere wafels van beslag met aardpeer. Het is een klusje van niets: beslag van meel, eieren en wat melk. Plus peper en zout en dan geraspte aardpeer. Bakken!
Volgens een recept uit 1839 gemaakte pompoenbroodjes, of cakejes. Gemaakt van flespompoen (butternut squash), maismeel en gecondenseerde melk. Smaakt ouderwets lekker
Doe eens wat anders, maak pasta met chocolade. En serveer dat als een dessert. In essentie alle ingrediënten voor een taart, maar dan anders en zonder gist of bakpoeder.
Daslook vermengd met kwark en bloem tot deeg. Om Duitse pasta – spätzle – te maken. Niet moeilijk en erg lekker.
Twee verschillende bereidingswijzen voor hartige taart deeg. Geschikt voor elk soort vulling.
De bigolaro is een pastapers. Mooi, fraai, leuk en een latent erfstuk, want oerdegelijk. Zelf pasta maken is op deze manier erg leuk.
Pastadeeg is niet moeilijk om te maken. Als u zich maar een weg weet te banen tussen alle begrippen.
Dit is een basisrecept. Er zijn talloze variaties mogelijk: met Parmezaanse kaas, met gorgonzola, met kruiden als tijm, rozemarijn, enz.