Yaconthee
Thee van gedroogd yaconblad. Een lichtgroene kruidig, smakelijke thee. Oogst de mooie bladeren en laat ze in de zon drogen of gebruik een dörrer. Dat levert heel veel thee!
Thee van gedroogd yaconblad. Een lichtgroene kruidig, smakelijke thee. Oogst de mooie bladeren en laat ze in de zon drogen of gebruik een dörrer. Dat levert heel veel thee!
We beschrijven twee manieren om sap te koken. Dit kan in principe voor allerlei vruchtensoorten.
Iets aparts: Mexicaanse, dikke chocoladedrank, op basis van maïsmeel. Stevig en lekker na een fikse schaatstocht of wandeling door hagel, sneeuw en ijzel.
In Hongarije mag het nog: zelf destilleren. Wij besluiten daarom met 96 flessen wijn en een SmartStill Mark II naar Györújbarát te gaan. Net over de Oostenrijkse grens.
Limoncello is eenvoudig zelf te maken, en al helemaal als je uit Italië of Spanje literflessem 95% alcohol meeneemt uit de supermarkt.
Likeur van zwarte bessen voor degenen die een struik kunnen leeghalen, want er gaat wat blad bij. En 95% alcohol. Misschien moeten we het onze eigen crème de cassis noemen.
Italiaanse walnoten likeur. Makkelijk zelf te maken, als je een walnotenboom hebt, of er een weet te staan.
Gedronken bij Corinne en Jan-Willem. In de zon, in hun tuin, aan de oever van de IJssel. Een geweldige ambiance en deze thee smaakte (dus) uitstekend.