Voorjaarsquiche
Smaakvolle quiche van allerlei uit de moestuin: kleine courgettes met bloem, snijbiet, peultjes, erwtjes. Met beslag van ei en ricotta.
Smaakvolle quiche van allerlei uit de moestuin: kleine courgettes met bloem, snijbiet, peultjes, erwtjes. Met beslag van ei en ricotta.
Het is nu bijna een jaar geleden dat enkele culinaire schrijvers en bloggers in een grote keuken in Vleuten bijeen kwamen om de ideale aspergebereiding te onderzoeken.
Heerlijke dressing met sinaasappel, witte wijnazijn en Parmezaanse kaas. Over de bonensalade, bijvoorbeeld.
Vinaigrette van met name grapefruit en witte wijnazijn en sesamolie. Lekker over sla.
In acht stappen en vijf foto's laten we u zien hoe makkelijk het is om een tomaat te ontvellen.
Taart bakken? Dit is een basisrecept voor zoet taartdeeg (korstdeeg) en met een kleine verandering ook zanddeeg. Simpel te maken en je kan het invriezen.
Maart. Dat is de tijd voor daslook. Hier geven we een simpel recept voor een heerlijke pesto.
Uitzonderlijk smakelijk gerecht van kalfsschenkels, gestoofd in wijn, rum met vanille, rozijnen. En vooral: met mooie chocolade.Verrassend en niet eens heel moeilijk te maken.
Mayonaise – met of van? – pure chocolade. Gaat uitstekend bij zachte witte vis of vleesgerechten.
Een dressing met pure chocolade over geroosterde pompoen, koolraap, pastinaak, knolselderij, wortel. En dat met wat mozzarella en rucola…. Wow!
Iets aparts: Mexicaanse, dikke chocoladedrank, op basis van maïsmeel. Stevig en lekker na een fikse schaatstocht of wandeling door hagel, sneeuw en ijzel.
Snel en eenvoudig: zuurkool met wat dadels en walnoten. En evt. wat kipfilet of seitan. Ongebruikelijk maar smakelijk. Dankzij het boek Smaakvrienden.