Gepocheerde peren met chocoladesaus
Klassieker. Makkelijk, snel en lekker: in suikerwater met wat citroen gepocheerde peren met chocoladesaus.
Klassieker. Makkelijk, snel en lekker: in suikerwater met wat citroen gepocheerde peren met chocoladesaus.
Maak eens erwtensoep met gele spliterwten en bleke ingrediënten (knolselderij, aardappel, witte wortel, ui, prei). Vegetarisch, bijzonder smakelijke en hartstikke gezond.
Droge kruiden fijnmalen is soms een uitdaging. Niet met de C-Mill van Bodum. Een hedendaagse koffiemolen die ook voor kruiden uitstekend zijn werk doet.
Een bijzondere taart van grof zeezout met pure chocolade en pecannoten.
Soep met eekhoorntjesbrood of andere boleten. Als maaltijdsoep of vooraf.
Mooi en simpel gerecht met schorseneren, champignons, wat tomatenpuree en dragon. In een uurtje klaar, wat wil je nog meer?
Geen borsjt maar een uiterst smakelijke soep van bieten met een kik van mierikswortel.
Geen hoogstandje, maar wel snel en makkelijk te maken puddinkje van chocolade. En bovendien: zeer robbevredigend.
Een stevige klassieke Italiaanse maaltijdsoep waarin de vaste ingredienten borlotti-bonen en pasta zijn. En voor de rest wat voorhanden is.
Een taart met courgette en chocolade. Lekker, maar niet dat je iets van de courgette proeft of terugziet. Bijzonder, dat wel. Zeker een spraakmaker na de hoofdmaaltijd.
Zelf visbouillon of visfond maken is niet moeilijk. U weet wat er in gaat en als u het als ijsblokjes invriest, is het later gemakkelijk gedoseerd te gebruiken bij de bereiding van gerechten. En loont het? Niet in vergelijk met blokjes, wel als u potten fond zou kopen.
Deze komkommersoep is koud. Komkommer en yoghurt en dille, maar dan volgens een recept van Gordon Ramsay. En nog lekker ook.