Destilleren
In Hongarije mag het nog: zelf destilleren. Wij besluiten daarom met 96 flessen wijn en een SmartStill Mark II naar Györújbarát te gaan. Net over de Oostenrijkse grens.
In Hongarije mag het nog: zelf destilleren. Wij besluiten daarom met 96 flessen wijn en een SmartStill Mark II naar Györújbarát te gaan. Net over de Oostenrijkse grens.
Citroenen, zout, peper en laurier. Drie weken laten staan. Klaar.
Eenvoudige doch lekkere soep van komkommer met dille. En een aardappel, ui en teentje knoflook.
Noem het meloensoep. Of een koud soepje of smoothy van meloen, honing, witte wijn en ijs.
Verrukkelijk (voor-)gerecht met verse kapucijners op een bedje van rucola, met oude schapenkaas en druppels echte balsamico.
Simpel en razend lekker: gewokte repen stengelsla (celtuce) met shiitakes. Die vegetarische Chinezen toch; die weten wat lekker is.
Oh, dit is lekker! Deze salade van celtuce (stengelsla) en blokjes tofu met een warme zoetzure dressing van honing met rijstazijn.
Voor wie shiitakes heeft en vis is dit een makkelijk en lekker recept: met rijst, wortel, ui en bleekselderij maakt u een lekkere Chinees-achtige soep.
Lekkere, boerse soep van spinazie, kikkererwten en tomaten met een touch van chorizo en rauwe ham.
Een spannende chutney van rabarber, ui en grove mosterd. Past bij heel veel gerechten. Een eerder potje van Heerlijkheid Mariënwaerdt was zo op. Nu dus zelf gemaakt.
Indiaas, of wat er op moet lijken: aardappelbrokken, currypasta en spinazie zijn de hoofdingrediënten. Erg lekker met rijst.