Meer
Hollandaisesaus
Hollandaisesaus heeft iets van mayonaise. Daarbij klop je eidooiers met olie (en wat mosterd en/of azijn en/of….) Voor deze saus … Lees meer
Deeg voor hartige taart
Twee verschillende bereidingswijzen voor hartige taart deeg. Geschikt voor elk soort vulling.
Fluwelige kastanjesoep
Verrekte lekker soepje van tamme kastanjes met wat fond, wijn en port. Te serveren als een cappucino.
Warme chocolade tartelette met champignons
Een ontzettend lekker nagerecht van een warm, vloeiend chocoladetaartje met flinterdunne champignons, taggiasche olijven en citroenroom
Zelf pasta maken – ik ben een bigolarist
De bigolaro is een pastapers. Mooi, fraai, leuk en een latent erfstuk, want oerdegelijk. Zelf pasta maken is op deze manier erg leuk.
Deeg voor pasta
Pastadeeg is niet moeilijk om te maken. Als u zich maar een weg weet te banen tussen alle begrippen.
Zelf chocolade maken
Van ruwe cacaomassa zelf chocolade maken. Stap voor stap het proces van concheren tot een tablet.
Appel, cider en uiensoep
Betrekkelijk snel te maken soep van ui, appel en een scheut cider. Met kaas erover. Bijzonder lekker.
Butternut squash met vanille en walnoten
Snel te maken en o zo bijzonder gerecht met butternut squash c.q. flespompoen of muskaatpompoen, vanille en noten. Heerlijk als bijgerecht, maar waarom niet ook als vegetarische hoofdmaaltijd?
Tomatillo’s inmaken
Hoe bewaar je tomatillo's? Inmaken (wecken) is een methode. Lees hier onze eerste ervaring.
Destilleren
In Hongarije mag het nog: zelf destilleren. Wij besluiten daarom met 96 flessen wijn en een SmartStill Mark II naar Györújbarát te gaan. Net over de Oostenrijkse grens.
