Tomaten-linzensoep
Een verrassend lekkere soep van Puy-lizen en tomaten, met een klodder saffraanyoghurt. Ook nog mooi om te zien.
Een verrassend lekkere soep van Puy-lizen en tomaten, met een klodder saffraanyoghurt. Ook nog mooi om te zien.
Inmaken van mierikswortel in potjes geschiedt zonder verhitting. Een keukenmachine is handig en vooral: goed ventileren!
Dit is een basisrecept. Er zijn talloze variaties mogelijk: met Parmezaanse kaas, met gorgonzola, met kruiden als tijm, rozemarijn, enz.
Limoncello is eenvoudig zelf te maken, en al helemaal als je uit Italië of Spanje literflessem 95% alcohol meeneemt uit de supermarkt.
Een prachtige combinatie van stukken gekookte schorseneren in een saus van gemalen hazelnoten. Erg lekker en het ziet er ook nog eens bijzonder uit.
Soep van zuurkool als voorafje of amuse. Met groentenbouillon en witte wijn. Verrassend en erg lekker.
Klassieker. Makkelijk, snel en lekker: in suikerwater met wat citroen gepocheerde peren met chocoladesaus.
Maak eens erwtensoep met gele spliterwten en bleke ingrediënten (knolselderij, aardappel, witte wortel, ui, prei). Vegetarisch, bijzonder smakelijke en hartstikke gezond.
Droge kruiden fijnmalen is soms een uitdaging. Niet met de C-Mill van Bodum. Een hedendaagse koffiemolen die ook voor kruiden uitstekend zijn werk doet.
Een bijzondere taart van grof zeezout met pure chocolade en pecannoten.