Appel, cider en uiensoep
Betrekkelijk snel te maken soep van ui, appel en een scheut cider. Met kaas erover. Bijzonder lekker.
Betrekkelijk snel te maken soep van ui, appel en een scheut cider. Met kaas erover. Bijzonder lekker.
Snel te maken en o zo bijzonder gerecht met butternut squash c.q. flespompoen of muskaatpompoen, vanille en noten. Heerlijk als bijgerecht, maar waarom niet ook als vegetarische hoofdmaaltijd?
Hoe bewaar je tomatillo's? Inmaken (wecken) is een methode. Lees hier onze eerste ervaring.
In Hongarije mag het nog: zelf destilleren. Wij besluiten daarom met 96 flessen wijn en een SmartStill Mark II naar Györújbarát te gaan. Net over de Oostenrijkse grens.
Citroenen, zout, peper en laurier. Drie weken laten staan. Klaar.
Eenvoudige doch lekkere soep van komkommer met dille. En een aardappel, ui en teentje knoflook.
Noem het meloensoep. Of een koud soepje of smoothy van meloen, honing, witte wijn en ijs.
Verrukkelijk (voor-)gerecht met verse kapucijners op een bedje van rucola, met oude schapenkaas en druppels echte balsamico.
Simpel en razend lekker: gewokte repen stengelsla (celtuce) met shiitakes. Die vegetarische Chinezen toch; die weten wat lekker is.
Oh, dit is lekker! Deze salade van celtuce (stengelsla) en blokjes tofu met een warme zoetzure dressing van honing met rijstazijn.
Voor wie shiitakes heeft en vis is dit een makkelijk en lekker recept: met rijst, wortel, ui en bleekselderij maakt u een lekkere Chinees-achtige soep.