Pompoen-yaconrisotto met pecannoten
Smakelijk en vrolijk gerecht zo rond het begin van de lente. Met overwinterde pompoen en yacon maakten we deze frisse risotto
Smakelijk en vrolijk gerecht zo rond het begin van de lente. Met overwinterde pompoen en yacon maakten we deze frisse risotto
Een verrukkelijk en snel te maken gerecht met heel veel shiitakes. Soms moet je wel, als je ze zelf op stam kweekt.
Pannenkoeken van kikkererwtenmeel is bijzonder makkelijk te maken. Ze hebben een hartige eigen smaak – beetje notig. Leuk om te vullen met groenten, of gewoon de groenten erop te leggen.
Snelle, makkelijke pasta met gemengde paddenstoelen, waarvan de helft toch wel Parijse champignons – voorheen bekend als grotchampignons. Smaakt uitstekend.
Zeer smakelijke salade, die uitstekend past op een grauwe dag in begin december. De kool staat net als de peterselie gewoon nog op het veld, de droogbonen zijn binnen, wat wil je nog meer?
Uitermate smakelijke frittata van plakjes pompoen, aardappel en verse salie. Mooie en makkelijk te maken lunch of lichte hoofdmaaltijd.
Het vergt wat voorbereidingstijd omdat spelt moet worden geweekt en bieten gekookt, maar daarna is het makkelijk te bereiden. En verrekte lekker!
De doorlooptijd voor het maken van deze bijzondere taart met filodeeg is wel lang. Maar dan heb je ook wat. Een zeer smakelijke taart propvol aubergine en walnoten. En wat kaas en kruiden. Kortom, leuk voor een luie kookdag.
Heerlijke koude soep voor warme(re) zomeravonden. Wij hebben in dit geval Nieuw-Zeelandse spinazie gebruikt en dat was bijzonder lekker. Misschien daarom wel?
Uistekende saus van gepofte aubergine met tomaten en basilicum. Doet het goed met een stevige pasta. Geniet ervan!
Deze soep maakt je best een dag van tevoren. Dan heb je ook nog tijd om de ijsklontjes te maken. En gebruik verse postelein. De smaak is verrassend door het toevoegen van de basilicum. Dat is pas goed de volgende dag te proeven.
Verrukkuluk pruimenijs met weinig toegevoegd suiker. Maar wel met room. Wij schonken er een druppeltje of twee zeer oude balsamico overheen. Een superdessert!