Asperge-citroenrisotto
Een verrukkelijke risotto met stukjes asperge en citroensap en -rasp. Om je vingers bij af te likken.
Een verrukkelijke risotto met stukjes asperge en citroensap en -rasp. Om je vingers bij af te likken.
Wafels zijn altijd leuk. En in plaats van zoet, hartig. Nu met (wilde) groenten en kaas. Lekkerrrrr!
Zeer smakelijk en ook nog eens heel gezond gerecht met brandnetelblad en de bloemblaadjes van de gele paardenbloembloemen. Okay, met wat kurkuma om de rijst mooi geel te maken. Ook gezond.
Grote shiitakes zijn, qua structuur, net vlees. Wij telen ze zelf en laten ze uitgroeien tot wel 10cm diameter. En dan maken we dit smakelijke gerecht.
Rode kool op een heel andere manier. Met een ei en grof gemalen boekweit worden er heerlijk kruidige hamburgers gemaakt.
Smakelijk en vrolijk gerecht zo rond het begin van de lente. Met overwinterde pompoen en yacon maakten we deze frisse risotto
Een verrukkelijk en snel te maken gerecht met heel veel shiitakes. Soms moet je wel, als je ze zelf op stam kweekt.
Pannenkoeken van kikkererwtenmeel is bijzonder makkelijk te maken. Ze hebben een hartige eigen smaak – beetje notig. Leuk om te vullen met groenten, of gewoon de groenten erop te leggen.
Snelle, makkelijke pasta met gemengde paddenstoelen, waarvan de helft toch wel Parijse champignons – voorheen bekend als grotchampignons. Smaakt uitstekend.
Zeer smakelijke salade, die uitstekend past op een grauwe dag in begin december. De kool staat net als de peterselie gewoon nog op het veld, de droogbonen zijn binnen, wat wil je nog meer?
Uitermate smakelijke frittata van plakjes pompoen, aardappel en verse salie. Mooie en makkelijk te maken lunch of lichte hoofdmaaltijd.
Het vergt wat voorbereidingstijd omdat spelt moet worden geweekt en bieten gekookt, maar daarna is het makkelijk te bereiden. En verrekte lekker!