Shakshuka
Een betrekkelijk eenvoudig te maken heerlijk gerecht uit de zuidelijke landen rond de Middellandse Zee. Met kikkererwten, courgette en tomaat. En….
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Een betrekkelijk eenvoudig te maken heerlijk gerecht uit de zuidelijke landen rond de Middellandse Zee. Met kikkererwten, courgette en tomaat. En….
Een ovenschotel met erin wat de titel zegt: spinazie (of snijbiet), courgette en gehakt. Uiterst smakelijk, geen pasta of wat dan ook, dus goed voor hen die ‘low carb’ wensen.
Een op het eerste gezicht bizarre combinatie van sla, peultjes en rabarber. Maar dat blijkt ontzettend lekker te zijn!
Snelle, best wel gezonde hap. En altijd lekker. Ook als je eens geen citroen of peterselie hebt. Vaak gemaakt, meteen de shiitakes van de stammen in de pan.
Verrukkelijk dessert van zelfgemaakt aardbeienijs met erbij wat in balsamico gemarineerde verse aardbeien. Mjam, mjam, mjam.
Op het eerste idee een nogal vreemde combinatie van linzen, zoete aardappel en rabarber. Het is daarentegen erg lekker.
Er zijn weinig recepten met louter rucola (raket) als groente. Dit is een verdraaid lekkere. En met zwarte olijven en citroenricotta.
Bijzonder smakelijk gerecht van pasta met een boter-citroensaus, Hollandse garnalen en eromheen spinazie. Genieten!
Eens wat anders, de o zo Nederlandse witte asperges op o zo Italiaanse polenta. En lekker dat dat is!
Een curry van kikkererwten en spinazie of ander bladgroen. Met hardgekookt ei. Is dat vegetarisch of niet?
Een verrukkelijke risotto met stukjes asperge en citroensap en -rasp. Om je vingers bij af te likken.
Wafels zijn altijd leuk. En in plaats van zoet, hartig. Nu met (wilde) groenten en kaas. Lekkerrrrr!