Aubergine-walnoot taart
De doorlooptijd voor het maken van deze bijzondere taart met filodeeg is wel lang. Maar dan heb je ook wat. Een zeer smakelijke taart propvol aubergine en walnoten. En wat kaas en kruiden. Kortom, leuk voor een luie kookdag.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
De doorlooptijd voor het maken van deze bijzondere taart met filodeeg is wel lang. Maar dan heb je ook wat. Een zeer smakelijke taart propvol aubergine en walnoten. En wat kaas en kruiden. Kortom, leuk voor een luie kookdag.
Heerlijke koude soep voor warme(re) zomeravonden. Wij hebben in dit geval Nieuw-Zeelandse spinazie gebruikt en dat was bijzonder lekker. Misschien daarom wel?
Bolletje meloenijs op een plakje zachte geitenkaas met een carpaccio van mango en wat geroosterde amandelsnippers. Een geweldig dessert!
Uistekende saus van gepofte aubergine met tomaten en basilicum. Doet het goed met een stevige pasta. Geniet ervan!
Dun gesneden venkel, dunne reepjes koolrabi, wat oude schapenkaas en een subtiele dressing. Een è;cht zomerse salade.
Deze soep maakt je best een dag van tevoren. Dan heb je ook nog tijd om de ijsklontjes te maken. En gebruik verse postelein. De smaak is verrassend door het toevoegen van de basilicum. Dat is pas goed de volgende dag te proeven.
Koude salade met courgette, dille en feta. Wel èchte feta gebruiken in deze salade. Niet dat vieze aftreksel van koemelk.
Verrukkuluk pruimenijs met weinig toegevoegd suiker. Maar wel met room. Wij schonken er een druppeltje of twee zeer oude balsamico overheen. Een superdessert!
Een bijzondere smaakervaring. De zoetzachte, ietwat rokerige smaak van gepofte aubergine met wat knoflook en peterselie, als “saus” voor grote pasta. Heerlijk.
Betrekkelijk simpel te maken en uiterst smakelijke ovenschaal met witte vis, zoete aardappel en wij deden er ook nog zapallo in: een zomerpompoen. Maar het kruidenmengsel bepaalt het uiteindelijk.
Lekker snel te maken gerecht met tomatensaus en peultjes. En natuurlijk èchte mozzarella. Niet te versmaden!
Erg lekker op warme dagen. (Winter-)wortels, munt, Turkse of Griekse yoghurt en de zaden van een granaatappel.