Zserbó – taart
Een Hongaarse taart van een Zwisterse chef. In laagjes. Met abrikozenjam, gemalen walnoten en eroverheen een laag puike chocolade. Heerlijk! En dagenlang houdbaar.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Een Hongaarse taart van een Zwisterse chef. In laagjes. Met abrikozenjam, gemalen walnoten en eroverheen een laag puike chocolade. Heerlijk! En dagenlang houdbaar.
Uitmuntend smakende cake van pompoen met kleine stukjes hele pure chocolade er in. Herfstsmaken!
Smakelijke vegetarische stoofschotel van kikkerewten, bataat (zoete aardappel), wortelen en bladgroen. Marokkaans gekruid met ras el hanout.
Bijzonder smakelijke ovenschotel van aubergine met tomatensaus en twee kazen: echte mozzarella di bufala en Parmezaanse kaas.
Uistekende pizza met artisjokharten en groen. Spinazie-achtig groen (spinazie, snijbiet, brave hendrik, nieuw-zeelandse spinazie. e.d.) En natuurlijk echte mozzarella.
Eenvoudige basis tomatensaus met, uiteraard, veel tomaten en ook sjalotten, knoflook, bleekselderij en oregano. Goed in de voorraadkast voor de winter.
Deze courgettewafels zijn eigenlijk courgewafels. Hartige wafels bakken van courges (wat iedereen ‘grote courgettes’ noemt). Verrijkt met allerlei kruiden. Niet moeilijk en ontzettend lekker en gezond.
Heel simpel. Heel lekker. Komkommer in blokjes. Meloen in blokjes. Mengen en koud wegzetten. Verrekte lekker!
Gemakkelijke manier om komkommeroverschot te verwerken. Als stoof in een pastasaus. Smaakt uitstekend, kan met rijst, quinoa of aardappel. Of korte pasta.
Het is even wat werk, een uurtje of zo, maar dan staat er een zeer smakelijke quiche met een vulling van tomaten op tafel. Rijpe tomaten doen het ‘m.
Te grote courgettes? Maak er courgettetorens van, met dikke tomatensaus en mozzarella ertussen. Een twintig minuten in de oven en smullen maar.
Een uitmuntende Napolitaanse saus met verse tomaten, basilicum, peterselie en knoflook. Na drie kwartier inkoken niet te versmaden.