koolrabi-rauwe ham-gratin
Uitstekend smakende ovenschotel met in plakken gesneden koolrabi en rauwe ham en ietwat oudere kaas. Niet moeilijk te maken, wel makkelijk te eten.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Uitstekend smakende ovenschotel met in plakken gesneden koolrabi en rauwe ham en ietwat oudere kaas. Niet moeilijk te maken, wel makkelijk te eten.
Een zeer smakelijke salade met koolrabi met krokant gebakken sjalotringetjes, verse koriander en pinda’s (of pijnboompitten. Zou afkomstig zijn uit Thailand en Vietnam.
Smakelijk en niet te moeilijk recept van verse tuinbonen met rijst, en het geheel nogal Marokkaans gekruid. Eigenlijk meer een pilav.
Makkelijk te maken en uitstekend smakende klassieke rabarbertaart met roerdeeg.
Betrekkelijk snel en makkelijk te maken gerecht met halfwarme koolrabi en gehakt met pijnboompitten. De dille eroverheen maakt het niet te versmaden.
Hortapita zegt het al: horta is van groen(ten) en pita is van brood. Een verrukkelijke groententaart in Griekse stijl met wilde groenten, zoals zevenblad, paardenbloem, weegbree, brandneteltoppen, misschien brave hendrik, wat look-zonder-look. Noem maar op.
Uitstekend gerecht van pasta met asperges en wat rucola. Met een gepocheerd eitje er bovenop. Wat wil een mens nog meer in dit voorjaar?
Een razend lekker gerecht van pasta met een pesto van paardenbloemblad en met rul gebakken worstvlees.
Hummus hoeft niet alleen maar van kikkererwten te zijn. Deze is van (winter)wortels. Een heerlijke hummus met dezelfde kruiden als de “echte”.
Lekkere radicchio salade met kikkererwten en groene olijven. Afgemaakt met Parmezaanse kaas en pompoen- of zonnebloempitten en een balsamico-dressing.