Gegrilde courgette met makreel en zuringpesto
Makreel op gegrilde courgetteplakken en dat met flink wat zuringpesto. Een uitstekend gerecht, zonder pasta, rijst of aardappels.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Makreel op gegrilde courgetteplakken en dat met flink wat zuringpesto. Een uitstekend gerecht, zonder pasta, rijst of aardappels.
Pesto van zuring met pistachenoten, knoflook en wat peterselie. En wat meer. Smaakt uitstekend, gaat goed samen met bijvoorbeeld vette gerechten.
Snel te maken gerecht van spitskool, gehakt en rijst. Plus wat kruiden. Was al het snelle eten maar zo lekker.
Een betrekkelijk eenvoudig en zeer smakelijk vegetarisch gerecht met in reepjes gesneden courgette, brokken tomaat, kappertjes en oregano.
Het ziet er moeilijker uit dan het is, dit zeer smakelijke gerecht van snijbiet. En erop een mooi stuk vis dat met een mengsel van koriander en komijn is gekruid.
Geen saag paneer, maar palak tempé. Snijbiet of spinazie op zijn Indiaas met blokjes gebakken tempé. En dat blijkt verrekte lekker te zijn!
Betrekkelijk snel te maken pastagerecht met geraspte courgette en venkel. Wat venkelzaadjes en geroosterde amandelsnippers erbij maken het een smakelijk geheel.
Heerlijk venkelgerecht met penne of welke pasta dan ook. Venkel in ringen met sjalotten (of ui) bakken/smoren en mengen met pasta, pijnboompitten en dragon.
Uitstekend smakende ovenschotel met in plakken gesneden koolrabi en rauwe ham en ietwat oudere kaas. Niet moeilijk te maken, wel makkelijk te eten.
Een zeer smakelijke salade met koolrabi met krokant gebakken sjalotringetjes, verse koriander en pinda’s (of pijnboompitten. Zou afkomstig zijn uit Thailand en Vietnam.
Smakelijk en niet te moeilijk recept van verse tuinbonen met rijst, en het geheel nogal Marokkaans gekruid. Eigenlijk meer een pilav.
Makkelijk te maken en uitstekend smakende klassieke rabarbertaart met roerdeeg.