Daslooksoep
Daslooksoep is een puik soepje op basis van aardappels en een scheut room. Een fikse hoeveelheid daslook erdoor draaien, dan is het werkelijk genieten!
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Daslooksoep is een puik soepje op basis van aardappels en een scheut room. Een fikse hoeveelheid daslook erdoor draaien, dan is het werkelijk genieten!
Stamppotje paardenbloem is snel gemaakt van kruimige aardappelen, veel lekker vers paardenbloemblad een uitje en wat andere smaakmakers. Erg lekker.
Een trifle (Engels voor cake of koek met fruit en pudding of yoghurt) van rabarber met vaniliieyoghurt erop. Uiterst smakelijk voorjaarsgerecht.
Reibekuchen zijn aardappelkoekjes. Heel fijn geraspte aardappel en ui, met wat ei en bloem tot een beslag maken en dan bakken als drie-in-de-pan. Heerlijk met appelmoes of kruidenkwark.
Paardenbloemblad als een verrukkelijk zachte spinazie. Een beetje gekruid met ras el hanout. Super!
Uitstekende stoof met schapenvlees! Helemaal winters of einde-winter. Met koolraap, prei, winterwortel, knoflook en bleekselderij. En gort. Vlees van schapen is niet vies, sterker nog, dat van schoonebeekers of zwartbles schapen is zachter van smaak dan mening lamsvlees.
Eenvoudige schotel van gestampte koolraap. Aangemaakt met wat roomboter en eventueel wat mosterd. Erop eieren en een fijn laagje kaas.. Niet te versmaden.
Een bijzonder lekkere chocoladetaart zonder bloem of meel. Wel met gemalen amandelen en honing. Niet moeilijk om te maken.
Een heerlijke lunch of eenvoudig avondmaal. Een omelet, dubbel geklapt en daartussen het bitterzoete van roodlof (oftewel radicchio).
Verrukkelijke ovenschotel met plakken aardappel en flespompoen (butternut), met daartussen een laag subtiel bittere radicchio (roodlof). Maken! Smikkelen!
Aardpeerwafels zijn lekkere wafels van beslag met aardpeer. Het is een klusje van niets: beslag van meel, eieren en wat melk. Plus peper en zout en dan geraspte aardpeer. Bakken!
Smaakvolle Indiase curry met de ballen van lammeren. Er is helemaal niets mis met het eten van testikels, alleen wij zijn het hier, in de Lage Landen niet gewend. De gasten van het inmiddels gesloten restaurant De Gulle Waard weten wel beter.