Recepten
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Peultjes op een slabed
Frisse, knapperige sla en daarop lauwwarme peultjes met een mosterddressing. Gegarneerd met wat gebakken reepjes tofu. Een lekkere vegetarische salade.
Kalfslever met sherryazijn en ui
Kalfslever in dunne plakken gebakken met gesmoorde uiringen, verse koriander of peterselie en een scheut goede sherryazijn.
Met munt ingemaakte aubergines
In olie ingemaakte brokken aubergine met pepers en munt. En knfolook. Dat moet wel lekker zijn. Minstens een week wachten. En na ruim twee jaar is het nog steeds heerlijk.
Shiitakes, spinazie en linzen
Snel seizoensrecept: verse shiitakes, verse spinazie en heerlijke Le Puy-linzen. Met een pepertje wokken.
Asperges garen in olie
In olie gegaarde asperges zijn erg lekker. In olie tot 90 graden duurt het een half uur. En helemaal niet vet!
Rabarbertaart met kardemomgelei
Smakelijke taart met deeg van amandelmeel en een vulling van rabarber onder zoete gelei. Met kardemom.
Knapperige varkensschenkel
Varkensschenkel – Eisbein of Haxe, zoals onze oosterburen het noemen – knapperig gebakken uit de oven. Simpel, maar het kost wel kook- en baktijd. Al met al drie uur. Maar dan heb je wat.
Kikkererwten met spinazie
Licht pittige hap van verse spinazie met kikkererwten. Een tapa uit Sevilla. Maar ook goed in de Nederlandse keuken.
Quiche met venkel en appel en spek
Smakelijke en makkelijke quiche met venkel, appel en spek. Met verwijzing naar een vegetarische tarte tatin met venkel, appel, honing, noilly prat en geitenkaas.
