Kastanjetaart
Een onorthodoxe taart van tamme kastanjes, met hazelnoten en amandel. Omdat hij nogal 'heavy' is, zal een klein puntje met een frisse (halve) peer als dessert niet misstaan.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Een onorthodoxe taart van tamme kastanjes, met hazelnoten en amandel. Omdat hij nogal 'heavy' is, zal een klein puntje met een frisse (halve) peer als dessert niet misstaan.
Vers eekhoorntjesbrood (porcini) of andere vergelijkbare boleten, in een risitto volgens een recept van Carluccio. Met boter en wat peterselie.
Veldsla is heel gezond en een echte wintersla. Met biet en ei of appel.
Zelf zuurkool maken? Het is eigenlijk heel eenvoudig. Het hoeft niet eens met een vat, kan ook in een kunststof ton. Maar ja, als je een pakje zuurkool voor iets meer dan een euro in de winkel koopt, waarom zou je zelf al die moeite doen? Als je het zelf doet, weet je wat erin gaat, je kan je eigen smaak maken en het is uiteindelijk ietsje goedkoper.
Wortelen, walnoten, kokos en olijfolie of zonnebloemolie. Dat zijn de hoofdingredienten van deze taart. Anne zei mij al weken geleden dat deze taart zonder boter zo lekker was. Inderdaad.
Lucioperca in salsa con polenta alla piastra. Een bijzonder voorgerecht van gegrilde polenta en snoekbaars. Zeker de moeite waard.
Sardines in (zoet-)zuur. Italiaans. Anne (van Annes Kookpunt) zei al maanden geleden: "Dit moet je ook eens maken. Zo lekker!" Het is een traditioneel Venetiaans recept. Een dag of twee van tevoren maken en u zet iets bijzonders op tafel.
Volgens ons de perfecte crème brûlée. Puur room, echte vanille. Eidooiers. Uit het Slow Food-nagerechtenboek.
Chips van pastinaak. Simpel en lekker.
Snoekbaars met kool en een scheutje PX-sherry. Daarbij wat gebakken knoflook. Het zoetje van deze sherry geeft een bijzondere "touch".
Dit recept heet officieel 'Worteltaart van Jeanne'. En Jeanne is de tante van Annelène, die mede de kookrubriek van NRC vult. Het is maar dat u het weet.