Makreel met rabarbersaus
Een spannende en makkelijk te bereiden combinatie van gegrilde makreel en zoet-zure saus van rabarber.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar niet alleen groenten.
Een spannende en makkelijk te bereiden combinatie van gegrilde makreel en zoet-zure saus van rabarber.
Iedereen kan rabarberpuree (rabarbersaus) maken: rabarber, suiker, wat water. Deze is met cider en citroenrasp.
Zeer smakelijke Spaanse salade van gegrillde paprika's met ei en ansjovis.
Jam, of beter: confituur, van witlof. Met bessengelei. Een bijzonder recept.
Heel kort bakken in de frituurolie, anders worden ze taai. Verder te simpel te maken om nog wat op te merken.
Kerstomaatjes in de oven ingedroogd, op Italiaanse wijze. Verdomd lekker.
Poon is een onogelijke maar o zo lekkere vis. Grillen gaat uitstekend, makkelijk, lekker en snel.
Eenvoudige doch voedzame ovenschotel met aardappels, prei en spruitjes. Op een laagje rul schapen- of lamsgehakt. Uitstekende doordeweekse “pot”.
Een lekkere, eenvoudige bietensalade met appel van de jongste sterrenkok van Nederland.
Uiterst aantrekkelijk wokgerecht met stengelsla/celtuce/aspergesla
Celtuce oftwel stengelsla oftwel aspergesla – geraspt met wortel, peper en lenteui. Heel Chinees. En dus wel pittig.
Tortilla is een Spaans gerecht. Simpel en lekker: aardappel en ei en dan naar eigen inzicht verrijken.