Witlof met appel
Witlof, appel, hazelnoten en gedroogde abrikozen. En….
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Witlof, appel, hazelnoten en gedroogde abrikozen. En….
Gewoon, gewokt.
Reepjes witlof met een ansjovisdressing
De traditionele witlofsla.
Lauwwarm is niet koud. Deze groenteschotel van courgette, wortel en paprika’s mag er zijn. Een uitstekend Italiaans bijgerecht, of, zoals wij het aten, als hoofdgerecht met een stuk brood. Voor twee.
Een heerlijke en snel te bereiden vegetarische schotel van spitskool, noten, rozijnen appel (of yacon) en kruiden (o.a. munt)(. Als hoofdgerecht of bijgerecht.
Spitskool gewokt met ei (en wat rode peper en reepjes paprika). Snel en smakelijk gerecht.
Een eenvoudig te maken, smakelijke maar ook weer niet spectaculaire roerbak van spitskool, wortel en paddenstoelen. Met sojasaus, daarom Javaans.
Dit is eigenlijk al een heel oud recept. Er zijn verschillende leveranciers van de boemboe en de smaken verschillen nogal. Maar het blijft lekker en makkelijk en gezond.
Koude salade met veel groenten voor warme zomers.
Eenvoud. Eenvoud. Eenvoud smaakt.
Deze koude sperziebonensalade lijkt erg op Fagiolini in umido. Maar met de circassische saus erdoor is dit echt een bijzonder gerecht.