Moussaka
Zeer smakelijk van origine Grieks gerecht met (schapen-)gehakt en aubergine. Een uurtje of twee bereidingstijd, dat dan weer wel. Maar dan heb je ook wat.
Zeer smakelijk van origine Grieks gerecht met (schapen-)gehakt en aubergine. Een uurtje of twee bereidingstijd, dat dan weer wel. Maar dan heb je ook wat.
Chinees recept van gewokte varkenslever met spinazie. Erg lekker, vinden we zelf.
Eigenlijk heel klassiek: erwtensoep koken met varkenspoten en die later plukken en het vlees terug in de soep. Heel lekker bovendien.
Er gaat niets boven zelfgemaakte ossenstaartsoep. Dit is een smakelijke versie naar het recept van oerkok Grijzebeer. Kan boven open vuur worden gemaakt, maar ook op het fornuis.
Voor oudejaarsdag 2007 wil ik 'pasta met everzwijn' maken. Naar verluidt een tipico Toscaans gerecht. Ik heb meerdere recepten gevonden. … Lees meer
Volledig in sherry en met sherry bereide varkensstoof van procureur, het schouder- en nekvlees van een varken. Uitstekend van smaak.
De meest authentieke vorm van de Nederlandse (!) hutspot komt uit een Spaans kookboek. Uspot. Een heel mooi en volsmakend gerecht.
Levertjes van wilde eend. Met linzen en een sherrysaus. En daarop een toef rode uienconfit. Een goddelijk gerecht. Met dank aan Marcel.
Tja. Daar zit je dan met een technisch deel. De rug van een everzwijn. Een kilootje of vier, vijf. Maar oh, wat was het heerlijk.
De grotere olijfkomkommers noemen we achocha. Het Zuid-Amerikaanse woord voor de grotere vruchten, die nog weinig met een olijf gemeen hebben. Dit is een puik recept. Vooralsnog alleen voor de moestuiniers, want de vruchten zijn niet in de handel te krijgen.
In bijna de gehele wereld wordt geitenvlees gegeten, maar in Nederland en België nauwelijks. Waarom niet? We genieten wel van de zuivelproducten en het uitmuntende vlees versmaden we. Geitenhouderij Hansketien breekt een lans voor mooi, eerlijk en vooral ook lekker vlees.
Riet en Sjako waren hier eten en ik heb dit gemaakt. Het was smaakzaam. Gegeten met gebakken aardappels en rabarbermoes.