Ga naar de inhoud
  • Home
  • Over ons
  • Contact
  • Mijn account
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Word je onze vriend?
De Tuinen van MergenMetz
0
  • Tuinen
    • Route en openingstijden
    • De basis
    • Groentebeschrijvingen
    • Moestuin
    • Eetbare Siertuin
    • De verfplantentuin
  • Recepten
    • Groente
    • Vlees
    • Vis
    • Desserts
    • Noten
    • Meer
  • Blog
    • Eten & drinken
    • Tuinnotities
    • Recensies
    • Natuur
    • Dieren
    • Wonen
    • Ecologie & milieu
  • Agenda
    • De Groene Keuken
  • Webshop
    • Planten
      • Heesters
      • Klimplanten
      • Kruiden
      • Moestuin
      • Verfplanten
      • Voedselbos
    • Zaden
      • Bladgroenten
      • Bijzonder en apart
      • Kruiden
      • Peulgroenten
      • Tomaten
      • Vruchtgewassen
      • Wortelgroenten
    • Meer…
      • Aarde en mest
      • Activiteiten
      • Mooi
      • Lekker
      • Boeken
  • 0
De Tuinen van MergenMetz
0
  • Tuinen
    • Route en openingstijden
    • De basis
    • Groentebeschrijvingen
    • Moestuin
    • Eetbare Siertuin
    • De verfplantentuin
  • Recepten
    • Groente
    • Vlees
    • Vis
    • Desserts
    • Noten
    • Meer
  • Blog
    • Eten & drinken
    • Tuinnotities
    • Recensies
    • Natuur
    • Dieren
    • Wonen
    • Ecologie & milieu
  • Agenda
    • De Groene Keuken
  • Webshop
    • Planten
      • Heesters
      • Klimplanten
      • Kruiden
      • Moestuin
      • Verfplanten
      • Voedselbos
    • Zaden
      • Bladgroenten
      • Bijzonder en apart
      • Kruiden
      • Peulgroenten
      • Tomaten
      • Vruchtgewassen
      • Wortelgroenten
    • Meer…
      • Aarde en mest
      • Activiteiten
      • Mooi
      • Lekker
      • Boeken
  • 0

Vlees

Bonensoep met chorizo en gerookt spek

26 december 202416 maart 2015 door Norbert Mergen

Verrukkelijk traditionele soep van boterbonen, spek en chorizo uit de omgeving van Segovia, midden Spanje.

Categorieën Recepten, Bonen, Groente, Varken, Vlees Tags Spanje Plaats een reactie

Stoofpot van lams- of schapenvlees met pruimen

9 juli 201826 december 2014 door Norbert Mergen

Verrukkelijk! Een prachtige Marokkaanse tajine of stoofpot met schapenvlees naar recept uit Kookkaravaan. Met pruimen en natuurlijk heerlijke kruiden.

Categorieën Recepten, Schaap, Vlees Plaats een reactie

Lamstestikels pellen

9 juli 201830 november 2014 door Norbert Mergen

Lamsballen, om ze zo maar te noemen, zijn makkelijker te pellen als ze bevroren zijn dan wanneer ze vers of volledig ontdooid zijn. De crux is dat er twee velletjes moeten worden verwijderd.​

Categorieën Orgaanvlees, Recepten, Tips, Vlees Plaats een reactie

Eisbein pekelen

23 februari 202323 november 2014 door Norbert Mergen

In Nederland ongebruikelijk, maar een van de lekkerste dingen van het varken is een stuk poot. In Duitsland weten ze dat wel: Eisbein of Haxe heet het daar. Maar het moet wel worden gepekeld.

Categorieën Recepten, Varken, Vlees Plaats een reactie

Lamstestes met tomatensaus

9 juli 20189 november 2014 door Norbert Mergen

In heel veel landen eten ze het. In de VS en Canada heet het eufemistisch prairie oysters. Elders witte nieren. Het is een delicatesse. Lamstestikels (lamsballen, lamskloten, lamstestes) in plakjes en dan gebakken. Met een klassieke, Italiaanse ingedikte tomatensaus.

Categorieën Orgaanvlees, Recepten, Schaap, Vlees Plaats een reactie

Schapenlever – eeral varuval

23 februari 20237 september 2014 door Norbert Mergen

Heerlijk! Op Indiase wijze bereide schapenlever. Niet te versmaden (maar de meesten in Nederland doen dat wel).

Categorieën Recepten, Orgaanvlees, Schaap, Vlees Tags Daarom Eten we Schaap, India Plaats een reactie

Moussaka

9 juli 20181 september 2014 door Norbert Mergen

Zeer smakelijk van origine Grieks gerecht met (schapen-)gehakt en aubergine. Een uurtje of twee bereidingstijd, dat dan weer wel. Maar dan heb je ook wat.

Categorieën Aubergine, Groente, Recepten, Rund, Schaap, Vlees Plaats een reactie

Geroerbakte varkenslever met spinazie en paddestoelen

9 juli 201812 mei 2014 door Norbert Mergen

Chinees recept van gewokte varkenslever met spinazie. Erg lekker, vinden we zelf.

Categorieën Groente, Orgaanvlees, Recepten, Spinazie, Vlees Plaats een reactie

Erwtensoep met varkenspoten

19 december 202114 januari 2014 door Norbert Mergen

Eigenlijk heel klassiek: erwtensoep koken met varkenspoten en die later plukken en het vlees terug in de soep. Heel lekker bovendien.

Categorieën Recepten, Erwten, Groente, Soep, Varken, Vlees 12 reacties

Ossenstaartsoep

9 juli 201829 augustus 2013 door Norbert Mergen

Er gaat niets boven zelfgemaakte ossenstaartsoep. Dit is een smakelijke versie naar het recept van oerkok Grijzebeer. Kan boven open vuur worden gemaakt, maar ook op het fornuis.

Categorieën Recepten, Rund, Vlees Plaats een reactie

Pasta met everzwijn

9 juli 201815 maart 2013 door Eline

Voor oudejaarsdag 2007 wil ik 'pasta met everzwijn' maken. Naar verluidt een tipico Toscaans gerecht. Ik heb meerdere recepten gevonden. … Lees meer

Categorieën Recepten, Vlees, Wild Plaats een reactie

Gemarineerde procureur uit Andalusië

31 maart 202314 maart 2013 door Eline

Volledig in sherry en met sherry bereide varkensstoof van procureur, het schouder- en nekvlees van een varken. Uitstekend van smaak.

Categorieën Recepten, Varken, Vlees Plaats een reactie
Oudere berichten
Nieuwere berichten
← vorige Pagina1 … Pagina6 Pagina7 Pagina8 … Pagina13 Volgende →

Recepten met

alle recepten

groente

alle groentesoorten
  • Aardappel (74)
  • Aardbei (15)
  • Aardpeer (46)
  • Andijvie (1)
  • Aroniabes (2)
  • Artisjok (8)
  • Asperge (16)
  • Aubergine (27)
  • Augurk (5)
  • Avocado (4)
  • Biet (37)
  • Blaassilene (2)
  • Bladkool (Bremer Scheerkohl, Groninger snijmoes) (4)
  • Bleekselderij (6)
  • Bloemkool (1)
  • Boerenkool (11)
  • Bonen (48)
  • Brandnetel (14)
  • Brave Hendrik (18)
  • Broccoli (1)
  • Cavolo nero (22)
  • Chayote (6)
  • Cichorei (3)
  • Cime di rapa (7)
  • Courgette (79)
  • Daslook (14)
  • Eeuwig moes (4)
  • Erwten (8)
  • Frambozen (2)
  • Groenlof (5)
  • Haverwortel (2)
  • Hertshoornweegbree (4)
  • Hop (2)
  • IJskruid (1)
  • Japanse duizendknoop (2)
  • Kapucijners (11)
  • Kikkererwten (23)
  • Knoflook (3)
  • Knolcapucien of mashua (2)
  • Knolkervel (5)
  • Knolraap (2)
  • Knolselderij (24)
  • Knopkruid (5)
  • Komkommer (26)
  • Koolraap (18)
  • Koolrabi (27)
  • Kornoelje (2)
  • Kruisbessen (2)
  • Lamsoor (1)
  • Landwier – Monniksbaard (1)
  • Linzen (23)
  • Look-zonder-look (5)
  • Maïs (7)
  • Melde (8)
  • Mierikswortel (3)
  • Oca (2)
  • Olijfkomkommer (5)
  • Paardenbloem (12)
  • Paddenstoelen (63)
  • Palmkool (22)
  • Paprika (15)
  • Pastinaak (36)
  • Peterselie (16)
  • Peultjes (20)
  • Pompoen (44)
  • Postelein (2)
  • Prei (37)
  • Pruimen (1)
  • Raapstelen (1)
  • Rabarber (38)
  • Radicchio (19)
  • Radijs (11)
  • Rode kool (4)
  • Rode Russische kool (1)
  • Rucola (16)
  • Savooiekool (groene kool) (10)
  • Schorseneren (19)
  • Sla (21)
  • Slangkalebas (1)
  • Snijbiet (59)
  • Snijbietstengel (14)
  • Snijbonen (5)
  • Sperziebonen (18)
  • Spinazie (60)
  • Spitskool (15)
  • Spruitjes (12)
  • Stengelsla (11)
  • Teunisbloem (1)
  • Tomaat (69)
  • Tuinbonen (24)
  • Ui (12)
  • Veldsla (5)
  • Venkel (16)
  • Witlof (13)
  • Witte kool (4)
  • Wortel (49)
  • Yacon (15)
  • Zapallo (2)
  • Zeekraal (3)
  • Zevenblad (13)
  • Zoete aardappel / bataat (18)
  • Zuring (7)
  • Zuurkool (19)
  • noten

    alle noten
  • Amandelen (11)
  • Cashewnoten (3)
  • Hazelnoten (17)
  • Pecannoten (3)
  • Pistaches (6)
  • Tamme kastanjes (16)
  • Walnoten (35)
  • vis

    alle vissoorten
  • Bottarga (2)
  • Forel (3)
  • Garnalen (12)
  • Harder (3)
  • Haring (5)
  • Inktvis (3)
  • Kabeljauw/koolvis (9)
  • Kingfish/corvina/koningsvis (3)
  • Makreel (12)
  • Meerval (1)
  • Mojama (5)
  • Paling (2)
  • Poon (2)
  • Sardine (2)
  • Schaal- en Schelpdieren (19)
  • Schelvis (5)
  • Snoekbaars (2)
  • Tong (2)
  • Tonijn (3)
  • Witvis (8)
  • Zalm (5)
  • Zeeduivel (4)
  • Zwaardvis (2)
  • vlees

    alle vleessoorten
  • 'nduja (8)
  • Geit (8)
  • Gevogelte (12)
  • Orgaanvlees (29)
  • Rund (30)
  • Schaap (34)
  • Varken (66)
  • Wild (9)
  • desserts

    alle soorten desserts
  • Cake (18)
  • Crumbles, coblers e.d. (6)
  • Fruit (23)
  • IJs (10)
  • Mousse (5)
  • Pudding & vla (18)
  • Taart en gebak (59)
  • en meer...

    alles
  • Chocolade (34)
  • Deegwaren (16)
  • Dranken (8)
  • Opgepot (32)
  • Sauzen & dressings (35)
  • Soep (83)
  • Tips (18)
  • Vegetarisch (309)
  • Blog over

    alle onderwerpen

    de tuin

    eten & drinken

    recensies

    dieren

    natuur

    wonen

    ecologie & milieu

    Meer over de tuin(en)

    de basis

    groentebeschrijvingen

    de moestuin

    de eetbare siertuin

    de verftuin

    Onze webshop met

    planten

    alle planten
  • Heesters (32)
  • Klimplanten (7)
  • Kruiden (16)
  • Moestuin (6)
  • Voedselbos (46)
  • zaden

    alle zaden
  • Bijzonder en apart (19)
  • Bladgroenten (22)
  • Kolen (8)
  • Kruiden (12)
  • Peulgroenten (14)
  • Tomaten (17)
  • Vruchtgewassen (20)
  • Wortelgroenten (12)
  • meer...

    meer...
  • Aarde en mest (3)
  • Activiteiten (7)
  • Cadeaubonnen (2)
  • Lekker spul (5)
  • Mooi goed (9)
  • Unieke boeken (18)
  • Lees ons

    Adres

    Stichting De Tuinen van MergenMetz
    Utrechtseweg 433
    6865 CL Doorwerth

    Route en openingstijden

    Statuten en jaarstukken

    KvK 81145500
    BTW# NL861952947B01

    Webshop

    • Bekijk de shop
    • Winkelwagen
    • Mijn account
    • Algemene Voorwaarden
    • Privacyverklaring & Cookies
    • Nog vragen?
    • Cookiebeleid (EU)

    Niet gevonden wat je zocht?

    Lees ons
    • Home
    • Over ons
    • Contact
    • Mijn account
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • Word je onze vriend?
    © 2025 MergenMetz • Webdesign: MergenMetz
    • Tuinen
      • Route en openingstijden
      • De basis
      • Groentebeschrijvingen
      • Moestuin
      • Eetbare Siertuin
      • De verfplantentuin
    • Recepten
      • Groente
      • Vlees
      • Vis
      • Desserts
      • Noten
      • Meer
    • Blog
      • Eten & drinken
      • Tuinnotities
      • Recensies
      • Natuur
      • Dieren
      • Wonen
      • Ecologie & milieu
    • Agenda
      • De Groene Keuken
    • Webshop
      • Planten
        • Heesters
        • Klimplanten
        • Kruiden
        • Moestuin
        • Verfplanten
        • Voedselbos
      • Zaden
        • Bladgroenten
        • Bijzonder en apart
        • Kruiden
        • Peulgroenten
        • Tomaten
        • Vruchtgewassen
        • Wortelgroenten
      • Meer…
        • Aarde en mest
        • Activiteiten
        • Mooi
        • Lekker
        • Boeken
    De Tuinen van MergenMetz
    Beheer toestemming

    Wij gebruiken zo min mogelijk cookies en vinden privacy belangrijk.

    Functioneel Altijd actief
    De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
    Voorkeuren
    De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
    Statistieken
    De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door je Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
    Marketing
    De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een site of over verschillende sites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
    Beheer opties Beheer diensten Beheer {vendor_count} leveranciers Lees meer over deze doeleinden
    Bekijk voorkeuren
    {title} {title} {title}

    Mis niets, abonneer je op ons gratis

    Over tuinen, met recepten, boekrecensies en agenda.

    Nooit meer tonen, ik heb me al opgegeven