Ga naar de inhoud
  • Home
  • Over ons
  • Contact
  • Mijn account
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Word je onze vriend?
De Tuinen van MergenMetz
0
  • Tuinen
    • Route en openingstijden
    • De basis
    • Groentebeschrijvingen
    • Moestuin
    • Eetbare Siertuin
    • De verfplantentuin
  • Recepten
    • Groente
    • Vlees
    • Vis
    • Desserts
    • Noten
    • Meer
  • Blog
    • Eten & drinken
    • Tuinnotities
    • Recensies
    • Natuur
    • Dieren
    • Wonen
    • Ecologie & milieu
  • Agenda
    • De Groene Keuken
  • Webshop
    • Planten
      • Heesters
      • Klimplanten
      • Kruiden
      • Moestuin
      • Verfplanten
      • Voedselbos
    • Zaden
      • Bladgroenten
      • Bijzonder en apart
      • Kruiden
      • Peulgroenten
      • Tomaten
      • Vruchtgewassen
      • Wortelgroenten
    • Meer…
      • Aarde en mest
      • Activiteiten
      • Mooi
      • Lekker
      • Boeken
  • 0
De Tuinen van MergenMetz
0
  • Tuinen
    • Route en openingstijden
    • De basis
    • Groentebeschrijvingen
    • Moestuin
    • Eetbare Siertuin
    • De verfplantentuin
  • Recepten
    • Groente
    • Vlees
    • Vis
    • Desserts
    • Noten
    • Meer
  • Blog
    • Eten & drinken
    • Tuinnotities
    • Recensies
    • Natuur
    • Dieren
    • Wonen
    • Ecologie & milieu
  • Agenda
    • De Groene Keuken
  • Webshop
    • Planten
      • Heesters
      • Klimplanten
      • Kruiden
      • Moestuin
      • Verfplanten
      • Voedselbos
    • Zaden
      • Bladgroenten
      • Bijzonder en apart
      • Kruiden
      • Peulgroenten
      • Tomaten
      • Vruchtgewassen
      • Wortelgroenten
    • Meer…
      • Aarde en mest
      • Activiteiten
      • Mooi
      • Lekker
      • Boeken
  • 0

Vlees

Spaghetti all’Amatriciana

9 juli 201817 juli 2011 door Norbert Mergen

Pasta met een traditionele saus gebaseerd op spek, tomaten en wat rode peper. Voor ons een maal met een verhaal.

Categorieën Groente, Recepten, Tomaat, Varken, Vlees Plaats een reactie

Lams- of schapenvlees met courgette

9 juli 201830 juni 2011 door Norbert Mergen

Stoofpot van lams- of schapenvlees met Noord-Afrikaanse kruiden en courgette. Erg lekker, al zeggen we het zelf.

Categorieën Courgette, Groente, Recepten, Schaap, Vlees 2 reacties

Kalfslever met sherryazijn en ui

9 juli 201827 mei 2011 door Norbert Mergen

Kalfslever in dunne plakken gebakken met gesmoorde uiringen, verse koriander of peterselie en een scheut goede sherryazijn.

Categorieën Orgaanvlees, Recepten, Rund, Vlees Plaats een reactie

Knapperige varkensschenkel

9 juli 20187 mei 2011 door Norbert Mergen

Varkensschenkel – Eisbein of Haxe, zoals onze oosterburen het noemen – knapperig gebakken uit de oven. Simpel, maar het kost wel kook- en baktijd. Al met al drie uur. Maar dan heb je wat.

Categorieën Recepten, Varken, Vlees 10 reacties

Schapenbout uit de oven

9 juli 201822 april 2011 door Norbert Mergen

Puur eerlijk. Een lekkere schapenbout uit de oven, met rozemarijn en munt.

Categorieën Recepten, Schaap, Vlees 1 reactie

Hertenstoof

9 juli 201814 maart 2011 door Eline

Meerdere malen gemaakt, de laatste jaren. Het blijft een puik gerecht.

Categorieën Recepten, Vlees, Wild Plaats een reactie

Gebraden buikspek

9 juli 201818 februari 2011 door Norbert Mergen

Gekruid stuk buikspek van het varken, langzaam gegaard in de oven. Verdraaid lekker en goed bij winterse kost.

Categorieën Recepten, Varken, Vlees Plaats een reactie

Sheperd’s pie met kruidige pastinaakpuree

17 oktober 201910 februari 2011 door Norbert Mergen

Lekkere ovenschotel met lams- of schaapsgehakt. Erover een laag pastinaakpuree die op Indiase wijze is gekruid. Heel Brits, toch?

Categorieën Recepten, Groente, Pastinaak, Schaap, Vlees Plaats een reactie

Ganzenpaté

9 juli 20189 januari 2011 door Norbert Mergen

Een bijzonder geslaagde paté met ganzenborst en natuurlijk wat kruiden.

Categorieën Gevogelte, Orgaanvlees, Recepten, Vlees 4 reacties

Varkensnieren met champignons

9 juli 201814 oktober 2010 door Norbert Mergen

Varkensnieren in blokjes, met kastanjechampignons in een saus van tomaten en crème fraîche met peterselie en dragon. Iets dat men niet meer dagelijks eet en vedraaid smakelijk. Het spoelen van de nieren duurt even.

Categorieën Groente, Orgaanvlees, Paddenstoelen, Recepten, Varken, Vlees Plaats een reactie

Risotto met borlottibonen en worstvlees

26 december 202410 oktober 2010 door Norbert Mergen

Zeer smakelijke risotto met borlottibonen en worstvlees. Vrij eenvoudig te maken.

Categorieën Bonen, Groente, Recepten, Varken, Vlees Plaats een reactie

Tunesisch schapenvlees met aubergine

26 juni 202423 september 2010 door Norbert Mergen

Een goddelijk gerecht van schaapsvlees met aubergines. En amandelen. En gedroogde abrikozen en…

Categorieën Aubergine, Groente, Recepten, Schaap, Vlees Plaats een reactie
Oudere berichten
Nieuwere berichten
← vorige Pagina1 … Pagina8 Pagina9 Pagina10 … Pagina13 Volgende →

Recepten met

alle recepten

groente

alle groentesoorten
  • Aardappel (74)
  • Aardbei (15)
  • Aardpeer (46)
  • Andijvie (1)
  • Aroniabes (2)
  • Artisjok (8)
  • Asperge (16)
  • Aubergine (27)
  • Augurk (5)
  • Avocado (4)
  • Biet (37)
  • Blaassilene (2)
  • Bladkool (Bremer Scheerkohl, Groninger snijmoes) (4)
  • Bleekselderij (6)
  • Bloemkool (1)
  • Boerenkool (11)
  • Bonen (48)
  • Brandnetel (14)
  • Brave Hendrik (18)
  • Broccoli (1)
  • Cavolo nero (22)
  • Chayote (6)
  • Cichorei (3)
  • Cime di rapa (7)
  • Courgette (78)
  • Daslook (14)
  • Eeuwig moes (4)
  • Erwten (8)
  • Frambozen (2)
  • Groenlof (5)
  • Haverwortel (2)
  • Hertshoornweegbree (4)
  • Hop (2)
  • IJskruid (1)
  • Japanse duizendknoop (2)
  • Kapucijners (11)
  • Kikkererwten (23)
  • Knoflook (3)
  • Knolcapucien of mashua (2)
  • Knolkervel (4)
  • Knolraap (2)
  • Knolselderij (24)
  • Knopkruid (5)
  • Komkommer (26)
  • Koolraap (18)
  • Koolrabi (27)
  • Kornoelje (2)
  • Kruisbessen (2)
  • Lamsoor (1)
  • Landwier – Monniksbaard (1)
  • Linzen (22)
  • Look-zonder-look (5)
  • Maïs (7)
  • Melde (8)
  • Mierikswortel (3)
  • Oca (2)
  • Olijfkomkommer (5)
  • Paardenbloem (12)
  • Paddenstoelen (63)
  • Palmkool (22)
  • Paprika (15)
  • Pastinaak (36)
  • Peterselie (16)
  • Peultjes (20)
  • Pompoen (44)
  • Postelein (2)
  • Prei (37)
  • Pruimen (1)
  • Raapstelen (1)
  • Rabarber (38)
  • Radicchio (19)
  • Radijs (11)
  • Rode kool (4)
  • Rode Russische kool (1)
  • Rucola (16)
  • Savooiekool (groene kool) (10)
  • Schorseneren (19)
  • Sla (20)
  • Slangkalebas (1)
  • Snijbiet (59)
  • Snijbietstengel (14)
  • Snijbonen (5)
  • Sperziebonen (18)
  • Spinazie (60)
  • Spitskool (15)
  • Spruitjes (12)
  • Stengelsla (11)
  • Teunisbloem (1)
  • Tomaat (68)
  • Tuinbonen (24)
  • Ui (12)
  • Veldsla (5)
  • Venkel (16)
  • Witlof (13)
  • Witte kool (4)
  • Wortel (48)
  • Yacon (15)
  • Zapallo (2)
  • Zeekraal (2)
  • Zevenblad (13)
  • Zoete aardappel / bataat (18)
  • Zuring (7)
  • Zuurkool (19)
  • noten

    alle noten
  • Amandelen (10)
  • Cashewnoten (3)
  • Hazelnoten (17)
  • Pecannoten (3)
  • Pistaches (6)
  • Tamme kastanjes (16)
  • Walnoten (33)
  • vis

    alle vissoorten
  • Bottarga (2)
  • Forel (3)
  • Garnalen (12)
  • Harder (3)
  • Haring (5)
  • Inktvis (3)
  • Kabeljauw/koolvis (9)
  • Kingfish/corvina/koningsvis (3)
  • Makreel (12)
  • Meerval (1)
  • Mojama (5)
  • Paling (2)
  • Poon (2)
  • Sardine (2)
  • Schaal- en Schelpdieren (19)
  • Schelvis (5)
  • Snoekbaars (2)
  • Tong (2)
  • Tonijn (3)
  • Witvis (8)
  • Zalm (4)
  • Zeeduivel (4)
  • Zwaardvis (2)
  • vlees

    alle vleessoorten
  • 'nduja (8)
  • Geit (8)
  • Gevogelte (12)
  • Orgaanvlees (29)
  • Rund (30)
  • Schaap (34)
  • Varken (65)
  • Wild (9)
  • desserts

    alle soorten desserts
  • Cake (18)
  • Crumbles, coblers e.d. (6)
  • Fruit (23)
  • IJs (10)
  • Mousse (5)
  • Pudding & vla (18)
  • Taart en gebak (58)
  • en meer...

    alles
  • Chocolade (34)
  • Deegwaren (16)
  • Dranken (8)
  • Opgepot (32)
  • Sauzen & dressings (35)
  • Soep (83)
  • Tips (18)
  • Vegetarisch (303)
  • Blog over

    alle onderwerpen

    de tuin

    eten & drinken

    recensies

    dieren

    natuur

    wonen

    ecologie & milieu

    Meer over de tuin(en)

    de basis

    groentebeschrijvingen

    de moestuin

    de eetbare siertuin

    de verftuin

    Onze webshop met

    planten

    alle planten
  • Heesters (33)
  • Klimplanten (6)
  • Kruiden (12)
  • Moestuin (4)
  • Voedselbos (43)
  • zaden

    alle zaden
  • Bijzonder en apart (18)
  • Bladgroenten (22)
  • Kolen (8)
  • Kruiden (12)
  • Peulgroenten (14)
  • Tomaten (15)
  • Vruchtgewassen (20)
  • Wortelgroenten (12)
  • meer...

    meer...
  • Aarde en mest (3)
  • Activiteiten (7)
  • Cadeaubonnen (2)
  • Lekker spul (5)
  • Mooi goed (9)
  • Unieke boeken (18)
  • Lees ons

    Adres

    Stichting De Tuinen van MergenMetz
    Utrechtseweg 433
    6865 CL Doorwerth

    Route en openingstijden

    Statuten en jaarstukken

    KvK 81145500
    BTW# NL861952947B01

    Webshop

    • Bekijk de shop
    • Winkelwagen
    • Mijn account
    • Algemene Voorwaarden
    • Privacyverklaring & Cookies
    • Nog vragen?

    Niet gevonden wat je zocht?

    Lees ons
    • Home
    • Over ons
    • Contact
    • Mijn account
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • Word je onze vriend?
    © 2025 MergenMetz • Webdesign: MergenMetz
    • Tuinen
      • Route en openingstijden
      • De basis
      • Groentebeschrijvingen
      • Moestuin
      • Eetbare Siertuin
      • De verfplantentuin
    • Recepten
      • Groente
      • Vlees
      • Vis
      • Desserts
      • Noten
      • Meer
    • Blog
      • Eten & drinken
      • Tuinnotities
      • Recensies
      • Natuur
      • Dieren
      • Wonen
      • Ecologie & milieu
    • Agenda
      • De Groene Keuken
    • Webshop
      • Planten
        • Heesters
        • Klimplanten
        • Kruiden
        • Moestuin
        • Verfplanten
        • Voedselbos
      • Zaden
        • Bladgroenten
        • Bijzonder en apart
        • Kruiden
        • Peulgroenten
        • Tomaten
        • Vruchtgewassen
        • Wortelgroenten
      • Meer…
        • Aarde en mest
        • Activiteiten
        • Mooi
        • Lekker
        • Boeken

    Mis niets, abonneer je op ons gratis

    Over tuinen, met recepten, boekrecensies en agenda.

    Nooit meer tonen, ik heb me al opgegeven

    We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de best mogelijke ervaring op onze website kunnen aanbieden.AccepterenPrivacybeleid