Knapperige varkensschenkel
Varkensschenkel – Eisbein of Haxe, zoals onze oosterburen het noemen – knapperig gebakken uit de oven. Simpel, maar het kost wel kook- en baktijd. Al met al drie uur. Maar dan heb je wat.
Varkensschenkel – Eisbein of Haxe, zoals onze oosterburen het noemen – knapperig gebakken uit de oven. Simpel, maar het kost wel kook- en baktijd. Al met al drie uur. Maar dan heb je wat.
Gekruid stuk buikspek van het varken, langzaam gegaard in de oven. Verdraaid lekker en goed bij winterse kost.
Lekkere ovenschotel met lams- of schaapsgehakt. Erover een laag pastinaakpuree die op Indiase wijze is gekruid. Heel Brits, toch?
Varkensnieren in blokjes, met kastanjechampignons in een saus van tomaten en crème fraîche met peterselie en dragon. Iets dat men niet meer dagelijks eet en vedraaid smakelijk. Het spoelen van de nieren duurt even.
Zeer smakelijke risotto met borlottibonen en worstvlees. Vrij eenvoudig te maken.
Een goddelijk gerecht van schaapsvlees met aubergines. En amandelen. En gedroogde abrikozen en…
Uiterst smakelijke Spaanse stoofpot met schapenvlees, paprika, sperziebonen en aubergine. Eet meer schaap!
Zwezerik wordt door velen als delicatesse beschouwd; even zo vele mensen vinden het 10 x niks. Onbekend maakt onbemind?
Penne of andere pasta met vlees van braadworst, aardappel, een uitje, wat wortel en crème fraiche maken een bijzonder kleurig en smakelijk gerecht. Aanbevelenswaardig, ook als u niet uw eigen varkens hebt geslacht.