Over echte balsamico-azijn

Op 6 september 2009 bezochten we het Museo del Balsamico Tradizionale in Spilamberto, een plaatsje onder Modena. Op 8 en 9 april 2019 waren we met ClearChox aanwezig op de GenussGipfel in Bielefeld. Een zakelijke delicatessenbeurs. En daar troffen we Samuel Sanders die balsamico-azijn van Giusti stond aan te prijzen.

Wij waren op de Vakbeurs Foodspecialiteiten 2018

Op 1 en 2 oktober 2018 vond deze, voor winkeliers, jaarlijks terugkerende beurs plaats in Houten. Een keur aan producenten en importeurs presenteerden hun producten aan de bezoekers. Uiteraard kaas, worst en wijn, maar ook bier, hartige gerechten, jams, chocola en wat al niet meer. ClearChox won met chocolade van MIA de innovatieprijs 2018.

De consument is een klootzak

9 September 2017 was Foodlogdag. Onvermijdelijk een dag over de voedselproblematiek, waar het platform Foodlog haar bestaansrecht aan ontleent. Feiten bestaan, de waarheid niet. Foodlog noemt zich het redelijkste alternatief in de voedselwereld. Maar de consument is een klootzak als het gaat om verandering van ons landbouwbeleid.

De culinaire ziel van Nederland

Aangenaam verrast! Eddie Niesten schreef een intrigerend boek over ons eetgedrag, onderbouwd met heel veel recepten. Geen culinaire hoogstandjes die bij de edellieden op tafel kwamen, neen, juist datgene dat we vroeger en soms nu nog steeds thuis bereiden en onze disgenoten voorschotelen. Het is wat we eten, het is wat onze ziel voedt.